Olivier Maccarone, La Compagnie Fruitière

‘SCB Ana'dou Supreme’: een nieuwe premium ananas

La Compagnie Fruitière heeft een nieuwe premium ananas van het ras Extra Sweet geïntroduceerd. De ananas is afkomstig uit Afrika en draagt de naam ‘SCB Ana'dou Supreme’. “Het oogsten gebeurt met de hand en wanneer de ananassen volledig rijp zijn. ‘SCB Ana'dou Supreme’ is het resultaat van een strenge dubbele selectie op de velden en van percelen die speciaal zijn uitgekozen tijdens de oogst en in de verpakkingsstations. De ananassen hebben zowel een mooie oranje kleur als een zoete smaak. Dit betekent dat slechts een klein percentage van onze teelt de naam ‘SCB Ana'dou Supreme’ mag dragen. De ananassen die deze naam dragen moeten dus wel van uitzonderlijke kwaliteit zijn,” zei vertegenwoordiger bij La Compagnie Fruitière, Olivier Maccarone.

Een vrij rustige markt
Wat de markt betreft, consumeren de Fransen in deze zomerperiode minder ananassen, de prioriteit wordt verlegd naar seizoensfruit. “De vraag is vrij rustig. Het is veel rustiger zowel ten aanzien van groothandelaren als ten aanzien van supermarkten. In Costa Rica is het aanbod vrij beperkt voor groot fruit, wat de hoge prijzen verklaart, maar nog belangrijker voor klein fruit. In Afrika is de opbrengst van klein fruit in CIV gedurende deze periode hoger en is er minder groot fruit,” zegt Olivier.

“Wat de kwaliteit betreft, geeft Olivier aan dat Afrika met grote problemen te maken heeft en het fruit in Costa Rica niet erg kleurrijk en kwetsbaar is. Dit was vooral te wijten aan de klimatologische omstandigheden, waarbij een gebrek aan regen afgewisseld werd met een teveel aan regen. Hier had het fruit duidelijk onder te lijden. Wat de prijzen betreft kunnen we zeggen dat ze redelijk goed zijn."

Over La Compagnie Fruitière
La Compagnie Fruitière is de grootste fruitteler in de ACS-zone (Afrika, het Caribisch gebied, de Stille Oceaan) en de derde grootste Europese speler binnen de bananensector, met meer dan 450.000 ton fruit uit Afrika. La Compagnie Fruitière is opgericht in 1938 in Marseille. Op dit moment zijn er 20.000 medewerkers bij het bedrijf werkzaam. La Compagnie Fruitière zet momenteel meer dan 800.000 ton fruit af in heel Europa, Maghreb en Afrika. Het bedrijf heeft een eigen bananenrijpingsnetwerk, met 21 locaties, verdeeld over Frankrijk, Engeland, Italië, Spanje, Portugal, Hongarije en Nederland.

Voor meer informatie:

Olivier Maccarone
La Compagnie Fruitière 
MIN - Cour d'Alsace
Bât C6A - PLA 430
94619 Rungis – Frankrijk
Vaste telefoon: +33 1 41 80 65 44/24
Mobiele telefoon: + 33 6 85 82 73 60
Fax: +33 1 41 80 65 30
o.maccarone@fruitiere.fr  
www.compagniefruitiere.fr


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven