Zeynep Tilki (EatMeFresh): "Deze week introductiekorting om kennis te maken met onze service en producten"

"Goede start Turks Bursa-vijgenseizoen"

Tholen - Bij EatMeFresh is het Turkse Bursa-vijgenseizoen van start gegaan. Het importbedrijf dat dit jaar vanuit De Lier van start ging, heeft al jaren ervaring in de Turkse teelt. Naast de biologische granaatappelen die het bedrijf van oktober tot en met april vanuit Turkije levert, wordt het assortiment in augustus en september aangevuld met de zwarte Bursa-vijgen, die bekend staan om hun geografische oorsprongsbenaming.

"In eerste instantie zou de oogst vanaf week 34 plaatsvinden met levering in week 35, maar we konden in week 33 al oogsten. Daarom zijn de eerste vrachten nu onderweg naar Duitsland en Nederland", vertelt Zeynep Tilki, die verantwoordelijk is voor de verkoop. "De oogst in Turkije ziet er goed uit. De prijzen gingen vrij hoog van start, zijn vorige week wel weer wat gedaald, maar zijn inmiddels weer wat gestegen, maar deze kunnen, afhankelijk van het weer, snel weer veranderen."

EatMeFresh richt zich hoofdzakelijk op de afzet richting groothandels en supermarktleveranciers in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland. "Omdat we een nieuw bedrijf op de markt zijn, willen we graag potentiële afnemers kennis laten maken met onze service en producten. Daar leveren we graag een beetje marge voor in. Daarom kunnen we de Bursa-vijgen die we donderdag in Nederland binnenkrijgen deze week tegen aantrekkelijke prijzen aanbieden", vertelt Zeynep.

Een nieuw concept dat de importeur de eerste week van september zal lanceren is het EatMeFresh Express-concept, een online platform voor ondernemers die kleinere volumes af willen nemen. "We merken dat niet iedereen gelijk pallets tegelijk afneemt. Daarom bieden we ondernemers in Noord- en Zuid-Holland en Utrecht de mogelijkheid om per doos online te bestellen, waarbij wij de vijgen ook kunnen bezorgen", vertelt Zeynep.

EatMeFresh streeft ernaar om op termijn de Bursa-vijgen ook aan te bieden in de biologische variant. Tijdens de productie wordt er geen gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen en slechts miniem gebruik van chemische middelen. Dat maakt Black Bursa-vijgen al bijna biologische vijgen, maar we werken er hard aan om ze ook daadwerkelijk biologisch aan te bieden", besluit Zeynep.

Voor meer informatie:
Zeynep Tilki
EatMeFresh
T: +31 6 40783309
Amsterdam, The Netherlands
zeynep@eat-me-fresh.com  
www.eat-me-fresh.com

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven