Monsoon Green Earth Farms:

“Dit is de beste tijd voor India granaatappelen”

Nu in India de zomer op z'n eindje loopt, komt het regenseizoen eraan. Dit betekent dat granaatappelen nu een betere kwaliteit en kleur hebben dan ze tijdens de zomermaanden kunnen krijgen. Dit is de tijd om zoveel mogelijk granaatappelen te exporteren, omdat het winterseizoen momenteel voor grotere concurrentie staat dan in het verleden het geval was. 

Onder normale omstandigheden zijn de Indiase granaatappelen van betere kwaliteit ongeveer 10 maanden per jaar verkrijgbaar. Tijdens de 2 tot 3 maanden durende zomer krijgt het fruit niet de juiste kleur en is het verkrijgen van een goede smaak ook een uitdaging. Gelukkig is het moessonseizoen net begonnen, wat betekent dat er drukke tijden aankomen voor exporteur Monsoon Green Earth (MGE) Farms. Girish Sarda van Monsoon Green Earth: "Het huidige seizoen focust zich vooral op de Zuidoost-Aziatische markt, omdat de Spanjaarden hun seizoen al zijn begonnen en de Turken snel beginnen. Dit betekent dat de Europese markt verzadigd is en daarom exporteren we naar elke Aziatisch land via lucht- en zeevracht."

Hoewel Europa niet zo'n interessante markt is in deze tijd van het jaar volgens Sarda, wordt de Europese markt later in het seizoen wel van groot belang. "We konden veel granaatappelen naar Europa verladen tijdens de periode van december tot eind maart. Dat is nu niet het geval omdat de Turken hun seizoen vertraagden en de Peruanen het hunne eerder begonnen. Daardoor duurde ons seizoen slechts drie weken. Het begon in week 5 en eindigde in week 8. Dat is een probleem. Vooral nu Indiase hoeveelheden veel gestegen zijn in vergelijking met een aantal jaren geleden." 

"We proberen weer vraag naar de Indiase granaatappel te genereren. De enige uitdaging waar we voor staan is de maat. Hoewel onze granaatappelen helemaal niet klein zijn, zijn ze kleiner dan ik in andere granaatappel producerende landen heb gezien. China zou het antwoord op onze problemen kunnen zijn. Dat is een enorme markt en de Indiase regering werkt er momenteel aan om Indiase granaatappelen in China toegelaten te krijgen. Ons aanbod past perfect bij hun vraag, zowel voor als na het Chinese Nieuwe Jaar. Dit is de tijd dat de Indiase granaatappelen van de beste kwaliteit zijn met een geweldige kleur van binnen en buiten en een hoog brixniveau en goede smaak."

Voor het eerst legt MGE z'n focus dit seizoen op granaatappelpitten. Om deze te kunnen bewerken en verpakken, heeft het bedrijf een faciliteit gehuurd. "Dit station ligt in Nashik en werd eigenlijk gebouwd door een van onze telers. We hebben al een voedingsveiligheidsovereenkomst en ook een BRC-certificering. Dit station wordt door MGE Farms gehuurd voor onze teelt van 1,5 ton/dag en zal alleen voor onze verpakking draaien. We kunnen granaatappelpitten in bulkverpakkingen 12 maanden van het jaar leveren. We focussen op Azië, Europa en andere markten om een nieuwe lijn voor MGE op te zetten. Het zou onze telers helpen om hun kleinere maten niet op de binnenlandse markt af te zetten. In plaats daarvan kunnen ze een goede prijs krijgen als ze hun pitten door ons laten verwerken."

Hoewel het seizoen wat uitdagender is, is MGE vastbesloten zich aan z'n product vast te houden. "We blijven onze granaatappelexport van augustus tot april in stand houden. India heeft een van de beste kwaliteiten en voldoet aan de MRL-eisen. Dit kan ons de kans geven internationale markten te veroveren. Onze producten zijn GAP GRASP en Rainforest Alliance gecertificeerd. MGE Farms is het enige bedrijf dat RFA gecertificeerde granaatappelen uit India levert. We waren de eerste met druiven en nu met granaatappelen."

Voor meer informatie:
Girish Sarda
Monsoon Green Earth Farms and Projects Pvt Ltd
Tel: +91 - 91 67 47 90 99 
Email: girish.sarda@mgefarms.com 
www.mgefarms.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven