Aldi breidt uit in Schotland

De concurrentie tussen supermarktketens in Schotland lijkt komend jaar alleen maar te verhevigen nu Aldi zes nieuwe vestigingen wil openen waarmee het totaal aantal vestigingen op 50 komt. Veel van de strijd zal zich naar verwachting in Inverness afspelen aangezien Aldi eind volgend jaar zijn tweede vestiging wil openen in deze stad. De andere plaatsen waar Aldi zich wil vestigen zijn: East Kilbride, Falkirk, Leven, Motherwell en Paisley.

Aldi's Inkoop Directeur Michael Whiteford vertelt dat 25% van de basislijn van Aldi's producten momenteel afkomstig is van Schotse leveranciers. Dit percentage hoopt hij te verhogen nadat de keten is uitgebreid.

Aldi onthulde recentelijk uitbreidingsplannen waarmee het aantal vestigingen in het Verenigd Koninkrijk de komende 10 jaar zou worden verdubbeld. In 2009 opende de keten 29 nieuwe vestigingen en ondergingen de vestigingen een gigantische metamorfose. Aldi wil ruim €221 investeren in het openen van 40 nieuwe Britse vestigingen voor het einde van 2013. Dit brengt het totale aantal Britse vestigingen op 500.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven