Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Elena Rogojnikova, Hagé International:

"Redelijk goede avocadomarkt in eerste helft 2019”

Tholen - "De markt voor avocado’s was de eerste helft van 2019 redelijk goed. De kwaliteitsproblemen bleven nagenoeg uit wat hielp de prijzen op niveau te houden", vertelt Elena Rogojnikova van Hagé International. "Er was voldoende volume in zowel Hass als Greenskins en de prijs was stabiel. De vraag was ook hoog – zowel van Nederlandse supermarkten, ondersteund door een aantal succesvolle promo’s en acties, als van exportklanten."

"Het seizoen van Greenskins uit Zuid-Afrika loopt dit jaar eerder af, dus komende weken krijgen wij te maken met tekort aan Greenskins met hogere prijzen als gevolg. Hass avocado’s uit Peru komen ook minder binnen. Vanwege zeer hoge prijzen in de Verenigde Staten heeft Peru drie keer meer avocado’s ten opzichte van vorig jaar naar de Verenigde Staten gestuurd. Prijzen van Hass avocado zullen komende periode in Europa ook aanzienlijk aantrekken", verwacht Elena.

"Eind augustus/begin september zal de situatie met avocado’s weer normaliseren met begin van Hass avocado’s uit Chili en Galil avocado’s opgevolgd door Ettinger uit Israël", vertelt de importeur. "Er wordt voldoende Hass verwacht uit Chili en Colombia, die wordt steeds belangrijker op gebied van productie van avocado’s.

"Wat betreft Greenskins uit Israël – het seizoen begint op tijd eind augustus met de eerste Galil avocado’s, de komende seizoen uit Israël wordt zogenaamd “off season” – er wordt iets minder aanvoer in Ettingers verwacht en aanzienlijk minder Pinkerton", besluit Elena.

Voor meer informatie:
Elena Rogojnikova
Hagé International
+31 180 657 895
E.Rogojnikova@thegreenery.com 
www.hage-international.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven