Christian Cuvellier, Oliver

Verse gember uit Brazilië opent nieuwe markt

Het begon allemaal rond het Chinese Nieuwjaar. Chirstian Cuvellier van Franse exotisch fruitspecialist Oliver: "Azië is een belangrijke consument van gember tijdens de feestdagen en de gember, die per schip naar Europa verladen werd in die tijd, was bijna onbetaalbaar. Gelijktijdig vertelde een van mijn Braziliaanse leveranciers me over de goede kwaliteit gember die vanuit Brazilië ingevlogen wordt en die aan de vraag van mijn klanten zou kunnen voldoen. Eerst was ik wat sceptisch over de prijs, maar toch zag ik er brood in om dit nieuwe product te proberen. Dit kon zelfs zonder effect te hebben op de afzet, want de kosten waren ongeveer hetzelfde."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het bleek al snel een goede gok te zijn. "We realiseerden ons dat wat kwaliteit betreft de gember, die we per vliegtuig uit Brazilië ontvingen, niet te vergelijken was met de gember die per schip uit China kwam. Dat is hetzelfde als mango die per schip of per vliegtuig komt. Het is een verschil van dag en nacht. Dit betekent dat de prijs gemakkelijk te verantwoorden is. Vanaf het begin was er een run op dit product dat we nog steeds met groot succes exporteren." Binnen een maand of twee heeft het bedrijf een clientèle rond het product opgebouwd. "We hebben vraag en ik heb klanten die loyaal aan dit product zijn geworden. Ze willen alleen maar deze gember. We blijven positieve feedback krijgen van klanten die versteld staan van de kwaliteit."

Over Oliver
Zo'n 15 jaar geleden, toen de exotisch fruitmarkt in Frankrijk net opkwam, creëerde Select-Agrume het merk Oliver, dat exotische en buiten het seizoen producten jaarrond aanbiedt. "In onze locatie Rungis hebben we een reputatie als exotisch specialisten." Oliver heeft een diverse clientèle met een faam voor kwaliteit. "We kijken altijd naar het product en pas daarna hoe de prijs aan de markt aangepast kan worden. We volgen altijd deze benadering. Ook mijn collega Philippe Strajusak van de afdeling buiten het seizoen producten."

Voor meer informatie:   
Christian Cuvellier 
Oliver
30 rue Montpellier
94550 Rungis Complexe 
Mobile: +33 6 07 48 80 42 
Christian@oliver-exotics.com    


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven