Stabiele gemberprijzen in China

Heel wat Chinese teeltgebieden hebben nog verse gember in voorraad. "Ik schat dat het totale volume van de oogst van dit jaar met 10% tot 15% zal toenemen ten opzichte van vorig jaar. Een aantal teeltgebieden hadden te lijden van de extreme weersomstandigheden van vorig jaar, zoals met name de extreme neerslag. Het gevolg hiervan is dat de kwaliteit hierdoor wat achteruit is gegaan", zegt Jack Meng van Jining Greenfarm Import and Export.

Verse gember

"Er is nog steeds gember in bewaring van het vorige seizoen (2017) op de markt. De invloed van dit aanbod op de prijzen voor verse gember is echter beperkt. De omstandigheden op de markt zijn stabiel. De schommelingen in prijs blijven binnen de perken. Er is niet veel vraag vanuit het buitenland naar Chinese gember, maar dat heeft vooral te maken met het aanbod aan gember in bewaring."

Verse gember

"We kopen onze verse gember direct van telers. Op basis van de kwaliteit van het product maken we een selectie. Vervolgens zetten we de gember op de markt of plaatsen we deze in bewaring. De oogst begint elk jaar in oktober, waarbij het verwerken van de gember van het midden tot het eind van december loopt. Verse gember uit het noordoosten van China komt iets eerder in september op de markt. Op dit moment exporteren we verse gember naar Zuidoost-Azië, het Midden-Oosten en Europa."

Contact: Jack Meng
Jining Greenfarm Import and Export Co., Ltd.
Telefoon: +86 13515471948 
E-mail: 250191445@qq.com  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven