Antonio Montes van Frutas Hermanos Montes, Madrid

"Vacuümverpakte zuurzak groot succes"

Zuurzak is een fruitsoort die rijk is aan antioxidanten en verwant aan cherimoya. Er worden zelfs kankerremmende eigenschappen toegeschreven aan dit fruit. Vanaf nu is deze heerlijke exotische vrucht, die maar kort houdbaar is, ook kant-en-klaar gesneden verkrijgbaar. Dankzij de vacuümverpakking is het fruit ook nog eens langer te bewaren," vertelt Antonio Montes van het in Madrid gevestigde Frutas Hermanos Montes.  

"We werken nu zo'n vijf maanden met dit product en onze klanten zijn er erg blij mee. Naast de langere houdbaarheid door de vacuümverpakking kunnen consumenten ook gesneden fruitstukken kopen in plaats van een hele vrucht, zodat er niets verspild wordt. Supermarkten vinden het daarnaast ook makkelijker om het fruit gesneden te verkopen dan in zijn geheel omdat om een redelijk duur product gaat."

Hermanos Montes importeert dit innovatieve product uit Colombia en exporteert het voornamelijk naar Duitsland, Zwitserland en Hongkong. "We hebben interesse om de Chinese markt te betreden maar ook om de binnenlandse markt nog verder te ontwikkelen," vervolgt Antonio Montes. "Het product wordt in schuimplastic dozen vervoerd waardoor het beter bestand is tegen de temperatuurwisselingen tijdens het transport. We zijn in samenwerking met een Spaans bedrijf nog op zoek naar manieren om onze merknaam op verpakkingen van dit materiaal af te drukken," voegt hij eraan toe. 

"De filosofie van ons bedrijf, dat haar producten hoofdzakelijk op groothandelsmarkten afzet, is om de beste leveranciers voor iedere productcategorie te vinden. We werken uitsluitend met premium producten, waarmee we ons ondanks hun hogere prijs kunnen onderscheiden op de markt, waar al zoveel producten van middelmatige kwaliteit in omloop zijn," legt hij uit. 

Als onderdeel van haar lijn exotisch fruit biedt Hermanos Montes ook mango aan. "We werken jaarrond met mango's. Momenteel is het wat moeilijker om mango's van premium kwaliteit te vinden omdat er weinig aanvoer uit Brazilië en Afrika is. Hoewel er een tekort is, neemt ook de vraag naar exotische AGF in de zomerperiode af omdat dan seizoensproducten zoals steenfruit weer op de markt komen."

Voor meer informatie:
Antonio Montes
Frutas Hermanos Montes
Telf. +34 605 61 20 65

antonio@hermanosmontes.com
www.hermanosmontes.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven