Andre van der Horst, Exotimex:

"Al het hele jaar een sterke markt voor jonge kokosnoten uit Thailand"

Tholen - Zoals elk jaar in aanloop van Pasen is er ook dit jaar weer een stevige vraag naar jonge Thaise kokosnoten, die zich kenmerken door hun karakteristieke diamantvorm. "Eigenlijk is de vraag het hele jaar al erg goed geweest. Er is sprake van schaarste op de markt en dan wordt het op een gegeven moment toch wel een uitdaging om de benodigde prijs te blijven maken", constateert Andre van der Horst van Exotimex uit Rijnsburg.

"De kokosnoten zijn de afgelopen jaren aardig 'booming' geworden. Dat leidt in Thailand en naburige landen wel tot extra aanplant, maar het is een behoorlijke investering, omdat het toch een aantal jaren duurt voordat je de kokosnoten kunt oogsten", vertelt Andre. Exotimex blijft zich richten op het Thaise product. "We zien dat onze klanten het liefst de Thaise koksnoten hebben, omdat die kwalitatief het beste zijn."

Karakteristiek aan de jonge kokosnoten uit Thailand is dat ze allemaal in een diamantvorm gesneden zijn. Exotimex importeert al bijna 10 jaar jonge kokosnoten uit Thailand en verkoopt de kokosnoten hoofdzakelijk in Zuid-Europese landen. "Maar ook in Oost-Europa is de populariteit de laatste jaren behoorlijk toegenomen", vertelt de importeur.

"De jonge kokosnoten hebben hun tijd mee en worden veel  geconsumeerd in beachclubs, festivals en in hippe horecazaken en bijvoorbeeld als basis voor smoothies.Toch waagt Exotimex zich niet aan de Ready-to-drink-concepten. "Daarmee wordt het product zo duur, dat hebben klanten er gewoon niet voor over."

Voor meer informatie:
Andre van der Horst
Exotimex
Tel: +31 (0) 88 396 84 66
andre@exotimex.nl  
www.exotimex.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven