Babé Farms, Californië

Teler bundelt veelkleurige wortelen

De aanvoer van lentegroenten uit Santa Maria Valley in Californië is momenteel wisselend.  

"In dit teeltgebied aan de kust is er nogal wat regen gevallen en hier hebben onze waterreservoirs van geprofiteerd. De neerslag heeft ons plantschema wel enigszins in de war gestuurd en hierdoor is er aan sommige gewassen een tekort ontstaan," begint Matt Hiltner van Babé Farms in Santa Maria, Californië. 

Hij meldt dat de aanvoer van een aantal vaste producten zoals, gekleurde snackwortelen, Tokyo knolraap, mini-paksoi, mini-sla, koolrabi en watermeloen radijs uitstekend is. "We verwachten dat de situatie zal verbeteren naarmate we verder het voorjaar ingaan. Hij voegt eraan toe dat de aanvoer redelijk consistent is met die van vorig jaar. 

Een extra product dat dit jaar aan de lijn werd toegevoegd zijn 'bloeiende wortelen', dit zijn bossen veelkleurige snackwortelen (iedere bos bevat 3 of 4 kleuren, zoals oranje, paars, geel en wit). 

Specialiteiten uit Santa Maria
Hiltner merkt op dat het merendeel van Babé's specialiteiten in Santa Maria Valley worden geteeld, dat een zacht, Mediterraan klimaat heeft en zanderige bodems, waar de groenten  van Babé jaarrond geteeld kunnen worden. Gewassen, die hier minder goed gedijen, worden uit Mexico geïmporteerd. 

Concurrerende producten zijn afkomstig van kleinschalige teeltbedrijven in heel de Verenigde Staten. "Hoewel veel van dit soort bedrijfjes prachtige producten aanbieden, is het goed mogelijk dat hun voedselveiligheidseisen en teeltmethoden niet voldoen aan de norm," voegt Hiltner eraan toe. "Bij ons krijgen voedselveiligheid en kwaliteit de hoogste prioriteit."

Hiltner vertelt dat de vraag voornamelijk vanuit de foodservice komt. "De groenten, die wij telen, komen nu eenmaal het best tot hun recht in de betere restaurants," legt hij uit. Toch zijn de producten van Babé Farms ook verkrijgbaar bij een aantal high-end retailers in de Verenigde Staten. 

De millennial 'push' 
Hiltner vertelt verder dan nu consumenten steeds meer belangstelling voor plantaardige en gezonde voeding krijgen, Babé de markt voor haar groentenspecialiteiten eveneens ziet groeien. "Millennials zijn grote voorstanders van deze trends en posten veelvuldig foto's van hun maaltijden op sociale media. We zien ook dat koks en retailinkopers foto's delen van onze kleurrijke groenten," vervolgt Hiltner. "Sociale media hebben een steeds grotere invloed op de samenleving en we denken dat deze trend nog wel even aan zal houden."

Voor meer informatie:
Matt Hiltner
Babé Farms, Inc.
Tel: +1 (805) 925-4144
matt@babefarms.com 
www.babefarms.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven