Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

John Van Laethem, Van Laethem

“Op het gebied van houdbaarheid grote verbeterslag gemaakt voor daslook”

Tholen – “Twee weken geleden is het daslookseizoen weer van start gegaan. Momenteel is de vraag goed, maar doordat de prijs aan de hoge kant is, merken we dat de grote supermarkten nog wat afwachten. Wanneer volgende week de grotere volumes worden aangevoerd, verwachten we dat iedereen volop gaat meedoen”, vertelt John Van Laethem van het gelijknamige kruiden- en eetbare bloemenbedrijf.

“De kwaliteit van het product is dit jaar erg goed. We hebben in de afgelopen twee jaar heel wat verbetering teweeggebracht in de verpakking van daslook. Door deze verbetering is de houdbaarheid een stuk langer dan voorheen”, aldus Van Laethem. “Daarnaast hebben we ook het weer mee, omdat het ’s nachts bijna niet meer vriest. Hierdoor kan het product door blijven groeien en dat heeft een positief effect op de houdbaarheid.”

Van Laethem heeft een viertal productiegebieden waar daslook wordt geteeld. “Wij hebben een gedeelte daslook in de kas, maar deze telen we voor de bloemen. Daarnaast hebben we in Frankrijk, Duitsland en Bulgarije productie. De vraag naar daslook is over de jaren heen vrij stabiel, maar we zien dat de Scandinavische markt steeds belangrijker wordt”, zegt John. Daslook wordt voornamelijk gebruikt in de foodservice, maar in de gebieden waar het product wordt geteeld ziet men een stijging in de huishoudelijke consumptie.

Het daslook van Van Laethem is geheel zero residu geteeld en zal tot ongeveer eind mei/begin juni beschikbaar zijn.

Voor meer informatie:
John Van Laethem
Van Laethem
Europees centrum
Werkhuizenkaai 112 M 27
1000 Brussel
info@bellaroma.eu  
www.bellaroma.eu 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven