Vraag naar Cardoncelli champignons neemt af

De lentetemperaturen die de afgelopen weken in Italië werden gemeten, hebben gezorgd voor een daling in de afzet van champignons. De consument is zich gaan oriënteren op andere en nieuwe producten.

Filippo Lupo, productiemanager bij Agri Funghi, dat is gespecialiseerd in de teelt van Cardoncelli champignons: "Het grootste probleem is niet zozeer de hoge temperatuur maar het temperatuurverschil tussen dag en nacht. De thermische schok van ongeveer 20 °C tussen de dag- en nachturen (nu nog steeds tussen 0° en 2 °C) kan gewassen ernstig beschadigen en ziekten en een reeks problemen veroorzaken." 

"Deze thermische schok resulteert in een lagere opbrengst (20 tot 30% minder) en bacteriose, een infectie die typisch is voor dit champignonras."

"De afzet verloopt nu traag omdat er weinig vraag is. De afzet van Cardoncelli champignons verliep goed tot Driekoningen. Na de kerstvakantie stabiliseerde de afzet en vervolgens is het gekrompen."

"De vorst van de afgelopen weken heeft tot een stilstand geleid in de regio's Apulië en Basilicata. De hoge temperaturen zorgden ervoor dat de champignons weer konden groeien waardoor er een soort verzadiging op de markt is ontstaan."

"Over het geheel gezien zijn tevreden met het huidige seizoen. De prijzen liggen rond de €5,00 per kilo en dat is iets hoger in vergelijking met vorig seizoen."


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven