Artisjokoogst gestart in De Marken

De prijzen van artisjokken zijn momenteel bevredigend en de hoop is dat dit tot Pasen zo blijft. De kwaliteit is goed, hoewel er in de regio Apulië wat problemen zijn opgetreden door de vorst. De afgelopen dagen heeft Mauro Masini van Microplant een aantal artisjoktelers bezocht die zich hebben aangesloten bij Microplant.

"Het eerste bezoek was bij Gianluca Poggi in Valdaso, in de provincie Fermo in De Marken. Hij is een aantal dagen geleden gestart met de oogst en erg tevreden met de kwaliteit. Er kon vroeg geoogst worden dankzij het milde klimaat in deze regio. Bovendien hebben de gewassen veel zon gehad. De prijzen liggen rond de €5,- à €6,- per kilo, wat neer komt op een euro per artisjok."

In De Marken is de kwaliteit van de artisjokken goed, zijn ze uniform en mooi van kleur. Ze zijn van het Romanesco ras. De plantingen worden in het begin van juli uitgevoerd, een andere factor waardoor er vroeg geoogst kan worden.

Gianluca Poggi en Mauro Masini

"Ook in Battipaglia, waar we ook een aantal telers hebben bezocht, is de situatie positief. De vroegrijpe artisjokken zijn geoogst en deze worden tegen goede prijzen afgezet op de markt. Nu worden de latere rassen geoogst. De prijs ligt op €0,70 à €0,80 per stuk."

Bezoek aan Battipaglia

Als het seizoen zich met dezelfde dynamiek voortzet, dan zal het een positief jaar worden.

"In sommige delen van Apulië zijn er wat problemen door de vorst. De telers hebben veel afval en de prijs zal hierdoor dalen", zegt Masini.

Contact:
Microplant
Via San Cristoforo 2135
47522 Cesena - Italy
Mob.: (+39) 347/1050539
Tel.: (+39) 0547 317319
Email: masinimauro@microplant.it
Web: www.microplant.it


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven