Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
door VDH Products en Popma Fruit Expertise

Cursus fruitrijping

VDH Products geloven dat samenwerking en het delen van kennis leidt tot betere prestaties en doelen. Als extra service aan haar klanten biedt het bedrijf  een interne cursus voor het gebruik van het VDH-rijpingssysteem. In samenwerking met Popma Fruit Expertise wordt een training aangeboden in het rijpen van bananen, mango’s en avocado’s. Om succesvol te zijn in deze markt, is het noodzakelijk om het hele proces te kennen. Popma Fruit Expertise heeft de kennis om hierover te adviseren.



Overzicht
Het rijpen van bananen en tropisch fruit kan in theorie niet worden geleerd. Dit gebeurt in de praktijk met als gevolg dat fouten worden gekopieerd door de opvolgers. De ervaring is dat gebruikers van verschillende rijpingssystemen vaak niet de vele mogelijkheden van de rijpingssoftware zoals het Proba systeem kennen. Dit kan ten koste gaan van de kwaliteit van het gerijpte fruit, maar ook van de goede reputatie van VDH Products BV.

Om een goed betrouwbaar product te kunnen leveren, moet een rijpkamer aan bepaalde eisen voldoen. Een rijpkamer die niet volgens specificaties is samengesteld, kan de prestaties van het Proba-systeem negatief beïnvloeden. Er kan ook een training georganiseerd worden waarbij de nieuw gebouwde rijpingsruimtes op de juiste manier worden behandeld. Dit betekent dat protocollen en procedures moeten worden geschreven voor het rijpingsproces. Dit in nauwe samenwerking met de klant om ervoor te zorgen dat de nieuw gebouwde rijperij / installatie zo goed mogelijk functioneert.

Doelstelling
- Doel op korte termijn. Het schrijven van “standaard protocollen” voor het rijpen van bananen en andere tropische producten
Middellangetermijndoelstelling. Opleiden van personeel en schrijven van rijpprogramma’s op basis van de door de klant verstrekte informatie
- Organiseren van trainingen voor collega’s die betrokken zijn bij het gehele proces. Dit om de kennis van het hele project te vergroten en de kwaliteit te waarborgen
- Gezamenlijk protocollen opstellen om de kwaliteit (groen) te verbeteren door gerichte communicatie met de leveranciers van de exoten. Het doel hiervan is om een optimale rijpheid van
het fruit te bereiken met de juiste houdbaarheid
- Het gezamenlijk opstellen van specificaties van het gerijpte product waarbij de klant en / of eindgebruiker verzekerd is dat hij de best gerijpte producten ontvangt

Strekking
- Het doel van dit project is om de rijpers het vertrouwen te geven in het rijpen van bananen, mango’s / avocado’s met het Proba-rijpsysteem
- Standaardbewerkingsprocedures voor rijping
- De presentatie van tijdelijke protocollen of SOP (Standard Operation Procedures) voor het rijpen van bananen, mango en avocado’s en het begeleiden van de rijperijen
- Schrijven van het rijpingsprogramma
- De levering van rijpingscontroletabellen

Een betere rijping zal op korte termijn vruchten afwerpen, omdat de consument de houdbaarheid en smaak kan waarderen.

Geïnteresseerd?
De cursussen worden individueel per klant aangeboden in de VDH-fabriek in Roden.

Wilt u het Proba rijpingssysteem optimaal benutten en de specialistische kennis verwerven om de kwaliteit van het fruit te verbeteren?
Neem dan contact op met de verkoopafdeling van VDH via e-mail sales@vdhproducts.nl  of bel +31 (0) 50 302 89 00.

U kunt ook contact opnemen met de heer Frits Popma via e-mail fwpopma@ziggo.nl  of telefoon +31 (0) 6 511 88 669.

Publicatiedatum: