Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bezoek aan Maison Ballester Sénéchal

“Het belang van lokale producten moet niet onderschat worden”

Delphine Sénéchal en haar broer Cédric zijn sinds 2016 de managers van Ballester Sénéchal, een groenten- en fruitgroothandel op de M.I.N.-markt in Lille. Broer en zus werken zoveel mogelijk met lokale producten en verhandelen de producten van meer dan 20 lokale telers.

Een belangrijk deel is gewijd aan lokale producten. Op dit moment zijn er voornamelijk wintergroenten als knolselderij, prei, kool en wortelen die op minder dan 10 kilometer van de M.I.N.-markt worden geteeld.

De veldsla van Quesnoy sur Deûle, een bekend lokaal product 

De hoek met lokale producten 

Ballester Sénéchal heeft een areaal van 2000 m², waar klanten dagelijks hun voorraad krijgen. Klanten die te ver weg zitten, kunnen hun producten ook geleverd krijgen via externe vervoerders.

Een aantal klanten die de groothandel bezoeken 

Het aanbod is opgebouwd rond de smaakkwaliteiten van de producten. Er is een aantal producten van premiummerken, maar er zijn ook producten waarvan de volumes niet bekend zijn gemaakt, omdat ze zijn geselecteerd op hun unieke smaak.

Delphine Sénéchal voor de Spaanse citrus van het merk 'Elle et Lui', een premium merk  

Volgens Delphine is de kwaliteit van de dienstverlening een belangrijke succesfactor voor het bedrijf. “We proberen responsief en flexibel te zijn en te luisteren naar onze klanten.” Een andere sleutel tot het succes ligt in de aangeboden merken. “De merken, waarmee we werken, zijn de garantie van constante kwaliteit waar onze klanten naar op zoek zijn.”

De Oscar-kiwi’s

Het Maison Ballester Sénéchal is in 1972 opgericht door Claude en Francis Sénéchal (de vader van Delphine en Cedric) en de broers Ballester. Voor 2016 maakte het 18 jaar lang deel uit van de Pomona-groep.

Voor meer informatie:  
Delphine Sénéchal
Maison Ballester Sénéchal
delphine.senechal@maison-bs.fr
www.ballester-senechal.eu

 

 

Publicatiedatum: