Zelfs tijdens de strenge winterdagen zijn verse kruiden uit Israël volop te verkrijgen. Ze kunnen het kruidenaanbod uit Marokko, Spanje en Italië aanvullen wanneer het daar te koud is om hun traditionele producten als koriander, dille, mint en peterselie te kunnen leveren.
Het aanbod van een breed scala aan kruiden, vooral basilicum, uit Israël is tijdens deze periode stabiel. Het doel van Viva Agriculture is om consumenten zo snel mogelijk te voorzien.
Viva levert verse kruiden uit andere gebieden dan Israël. Hun kruiden worden gehaald bij bedrijven in verschillende klimaatzones om een jaarrond aanbod te kunnen leveren. Viva levert ook peulen en bonen van Afrikaanse bedrijven om z'n diversiteit uit te breiden.
De laatste jaren duiken Israëlische restaurants overal ter wereld op. Israëlische chefkoks hebben hun activiteiten naar Londen, Parijs, New York, Wenen en Bangkok verlegd. Deze chefkoks zijn tot de conclusie gekomen dat ze Israëlische smaken aan hun keukens moeten toevoegen. De specerijen uit hun thuisland, die onder ideale omstandigheden groeien, zijn essentieel voor het toevoegen van Mediterrane smaken aan gerechten.
Gal Yaari van het kwaliteitsafdeling van Viva: "Alle producten komen op ons depot in Israël aan en worden gecheckt door personeel van Viva voordat ze naar de consument gaan. De koelketen wordt permanent gecontroleerd, net als onze opslag in Europa. Viva is het enige Israëlische bedrijf voor vers gesneden kruiden met een BRC Agents & Brokers certificaat."
Voor meer informatie:
Amos Betzer
Viva Agriculture
Email: amosb@vivafarmers.com
www.vivafarmers.com