Franck Boucharlat - Cofruly

"De Franse peer heeft flinke concurrentie van de Belgische”

"Dit jaar zal de vraag naar peren in Frankrijk minder snel toenemen," zegt Franck Boucharlat, productmanager bij Cofruly. Clementines zijn nog steeds erg populair bij consumenten en daardoor is er minder interesse voor peren. Maar Franck is relatief zelfverzekerd en zegt: "Naar verwachting zullen de clementines binnen veertien dagen op raken en zal de vraag naar peren tot tenminste maart sterk toenemen".

Volgens Franck is de situatie te wijten aan het te zwakke aanbod als gevolg van de lage temperaturen en de hoge prijzen die het vorige seizoen kenmerkten: "We kregen te maken met hetzelfde scenario als dat van ongeveer vijftien jaar geleden. Mensen moesten vorig jaar zo veel voor een peer betalen dat ze dit jaar aan het begin van het seizoen niet in meer in het product geïnteresseerd waren en voor ander fruit kozen.”

En wat de productie betreft: "We kwamen vorig jaar veel peren te kort, maar dit jaar dreigen we met onze producten te blijven zitten. We zijn nog steeds bezig met de productie van de Franse William in de Haute-Alpes terwijl we daar normaal gesproken eind november al mee klaar zijn. Dit verklaart waarschijnlijk de daling in de omzet.

Hoewel de productie van de Franse peer niet voor problemen lijkt te zorgen, moet de prijs van de Franse peer flink concurreren met die van de Belgische. Afhankelijk van het ras zijn er wat een aantal betreft grote verschillen in prijs. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de Comice. De prijs voor de Franse Comice komt uit op 1,80 euro, terwijl de prijs voor de Belgische Comice uitkomt op 1,20 euro.

Franck: "Hoewel consumenten meer geïnteresseerd zijn in de Franse productie, is een verschil van 60 cent nog steeds aanzienlijk. Een Belgische peer van vrijwel dezelfde kwaliteit die 2,40 euro kost doet het dan ook beter dan een Franse peer die 3,20 euro kost. Niet iedereen kan het zich veroorloven zo veel voor een peer te betalen”.


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven