1500 bezoekers

Innovatie centraal op FruitMasters Telersdag

Innovatie centraal tijdens Vernieuwing in de fruitsector stond centraal tijdens de FruitMasters Telersdag. Ruim 1500 bezoekers lieten zich afgelopen woensdag inspireren door alle technologische ontwikkelingen in de gehele fruitketen, van teelt tot productassortiment. FruitMasters organiseert de Telersdag voor de aangesloten telers en hun familie.

Innovatie in de fruitsector staat centraal tijdens de FruitMasters Telersdag

De FruitMasters Telersdag is een evenement voor de gehele familie. Zo konden er kerstcreaties worden gemaakt en speelden de kleine kinderen in de zandbak. Voor de grotere kinderen was er een springkussen en waren er videogames om zich op uit te leven. Volop ruimte was er voor de volwassenen voor onderling contact, gezelligheid en het uitwisselen van kennis.

Er is veel interesse voor het nieuwe conceptras Tessa

Innovaties in de keten
Tijdens de Telersdag toonde diverse partijen in de keten de laatste technologische ontwikkelingen en de innovatieve projecten. FruitMasters streeft voortdurend naar innovatie. Zo creëren we rendement in de keten en een fruitbeleving om zorgeloos van te genieten. Dit jaar zet FruitMasters daarom innovaties centraal tijdens de Telersdag. Het is belangrijk om alle leden en hun families informeel samen te brengen in Geldermalsen. Het is goed om in zo’n sfeer elkaar te spreken over de toekomst van de fruitteelt.

Henk Nooteboom van FruitMasters geeft uitleg over de nieuwe tweedimensionale boom.

FruitMasters richt zich samen met haar leden op vernieuwingen in de teelt. Zo gaf FruitMasters-medewerker Henk Nooteboom een toelichting op het nieuwe boomtype. De tweedimensionale boom heeft een open boomstructuur en een betere lichtinval. Dit geeft in de toekomst mogelijkheden voor meer mechanisatie en robotisering in de teelt. Gedurende de Telersdag vonden er rondleidingen door het bedrijf plaats. Er was veel interesse in de inpakrobot voor appels, die onlangs is geplaatst in het appelpakstation van FruitMasters.  

Meester-patissier Jurgen Koens toont de eindeloze mogelijkheden van zachtfruit

Verbreding productassortiment
Na de lancering van Kanzi en Migo richt FruitMasters zich opnieuw op een conceptras: Tessa. De appel is ook bekend onder de rasnaam Fengapi. Sinds het voorjaar van 2018 is Tessa als pilot op een aantal teeltbedrijven uitgezet. Tijdens de Telersdag ontmoette de FruitMasters-leden de nieuwe appel Tessa. Op het zachtfruitplein maakten de telers kennis met de culinaire wereld van Prestige. Meester-patissier Jurgen Koens toonde de eindeloze mogelijkheden van zachtfruit. FruitMasters-telers en medewerkers spraken onder het genot van culinaire hapjes over de nieuwe zachtfruitrassen voor 2019.

De FruitMasters Telersdag is een feest voor het hele gezin, van jong tot oud

Aan het einde van de middag waren er presentaties. Harrij Schmeitz en Jacob van den Borne inspireerde de bezoekers met sprekende voorbeelden van innovaties in de agrarische wereld. Jacob sprak daarbij vanuit zijn ervaringen met precisielandbouw als aardappelteler. De boodschap van Jacob van den Borne: “Mijn belangrijkste les is om aan het einde van de teelt de opbrengst te meten in het veld. Dan weet je waar je de volgende keer kan optimaliseren.”

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven