ProFri ergert zich aan manier waarop media ongezond voedsel koppelen aan frites

Het bestuur van ProFri, de vakvereniging van professionele frituurders, ergert zich aan de manier waarop de media stelselmatig gefrituurde gerechten in hun berichtgeving gebruiken bij nieuws over ongezonde voeding. Het afgelopen weekeinde was dit rond de berichtgeving over het Nationaal Preventieakkoord opnieuw het geval. In de uitzending van actualiteitenprogramma Nieuwsuur was bijna een kwartier lang een puntzak friet in beeld, vastgehouden door een persoon met overgewicht. Samen met een glas bier en een roker werd het als achtergrond gebruikt bij de berichtgeving over het Nationaal Preventieakkoord. Ook tijdens de talkshow WNL Op Zondag op zondag werd Nederlandse friet getoond in relatie het thema 'ongezonde voeding'. 

ProFri stelt dat met frituren als bereidingswijze van voedsel niks mis is. Het is slechts één van de vele bereidingswijzen van voeding. Volgens de organisatie bestaat ongezond voedsel eigenlijk niet en kan er alleen worden gesproken over een ongezond voedingspatroon. ProFri en het Nederlands Frituurcentrum doen een dringend beroep op de landelijke mediamakers om meer creativiteit te tonen en hun nieuwsitems over welvaartsziekten eens op een andere wijze te illustreren dan met tonen van beelden van friet en andere gefrituurde gerechten.

Bron: ProFri


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.