Eitan Zvi, Galil Export

Voornaamste stijging avocadoteelt in Greenskin rassen

Israël verwacht 120.000 ton avocado's te telen dit jaar, vergeleken met de 90.000 ton van vorig jaar. Eitan Zvi van Galil Export: "Het avocadoseizoen startte een week eerder. Dit is een goed jaar."

"De grootste stijging zien we in de Greenskin rassen. Een stijging van 10.000 ton zal van invloed zijn op de markt in vergelijking met het recente tekort." De teelt van het Hass ras steeg met 8.000 ton. Ze verwachten 72.000 ton avocado's te exporteren. "Vorig jaar was het 53.000 ton. Greenskins zullen hiervan 42.000 ton vormen en 29.000 ton zal Hass zijn. Europa blijft onze belangrijkste markt."

“De markt was slecht, maar verbetert nu. Hass leverde 13000 ton en er was een record aan Greenskins. Dat veroorzaakte een scherpe daling in de marktprijzen voor Greenskins tot een niveau van 5 euro. In Europa stijgt de vraag naar avocado's, maar in de zomer was het aanbod hoger dan de vraag."

"De afgelopen weken zagen we een bescheiden volume Hass op de markt. Peru is klaar en Zuid-Afrika bijna. Chili komt op de markt. Door de hoge volumes is de markt in Europa een beetje verzadigd."

Zvi vertelt dat Israël geen last heeft van de druk op de Europese markt door landen als Peru. "Peru beïnvloedt de Hass markt tijdens de zomermaanden. We ervaren wel concurrentie uit Chili, Mexico, Colombia en zelfs Spanje." Het areaal stijgt in Israël, maar niet veel. Dat komt door twee redenen: er zijn te weinig planten en er is niet voldoende land.

Voor meer informatie:
Eitan Zvi
Galil Export
Tel: +9 72 365 39 014
Mob: +9 72 544 859 344
Email: eitan.z@galil-export.com 
www.galilee-export.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.