Pacific Fruits

Eerste Colombiaanse avocado's aangekomen in Saoedi-Arabië

"We zijn blij mee te kunnen delen dat onze eerste lading Colombiaanse avocado's vorige week in Saoedi-Arabië aangekomen is. Buiten deze lading zijn er nog twee containers onderweg die volgende week en de week daarna de Saoedische markt zullen bereiken," vertelt Rodolfo Ahumada van het Colombiaanse Pacific Fruits. 

Hij legt uit dat Saoedi-Arabië één van de belangrijkste markten in het Midden-Oosten is met een inwonersaantal van 35 miljoen. "Het voornaamste en interessantste aspect van deze markt is dat inwoners er dagelijks fruit eten. Mensen eten zelf fruit of bieden het hun gasten aan. Met name appelen, druiven, citrus en bananen zijn populair op deze markt maar mensen consumeren ook steeds meer mango's, ananas, papaja's en avocado's."

“Naast de hoge consumptie en ontwikkelde fruitmarkt zijn ook de logistieke voorzieningen in het land uitstekend met twee haventerminals in Jeddah en King Abdullah Port. In deze havens kunnen producten gemakkelijk gelost worden en vervolgens snel naar andere landen zoals Koeweit, Bahrein, Oman, Jemen en de Verenigde Arabische Emiraten worden verladen," vervolgt de exporteur. 

Volgens Rodolfo wordt het meeste fruit aangevoerd vanuit Aziatische landen, zoals de Filipijnen. "Wat betreft avocado's lopen de herkomstgebieden uiteen. Naast fruit uit de Filipijnen worden er ook avocado's uit bijvoorbeeld Mexico, Kenia en Zuid-Afrika geïmporteerd. Vanuit Colombia bedraagt de transittijd naar Jeddah slechts 25 dagen en die naar King Abdullah Port 21 dagen. Dit zijn prima transittijden die ons de mogelijkheid geven deze markt verder te ontwikkelen en van goed fruit te voorzien. Samen met onze klant op deze markt zijn we van plan om eindgebruikers kennis te laten maken met avocado's en de verschillende manieren waarop deze gegeten en bereid kunnen worden."

Nieuwe markten openen 
Het bedrijf werkt hard en loopt voorop in het openen van nieuwe markten voor Colombiaanse avocado's. "Vorig jaar hebben we onze avocado's verladen naar Hongkong en Dubai. Dit jaar is dat Saoedi-Arabië en nu richten we onze pijlen op Argentinië en Japan. Vorige week hebben de Japanse autoriteiten een bezoek aan Colombia gebracht en met goed resultaat. Colombia is nu in afwachting van officiële toestemming om te kunnen starten met de avocado-export naar Japan."

Voor meer informatie:
Rodolfo Ahumada 
Pacific Fruits S.A.S
Km. 1 Via Aeropuerto – Rozo
Palmira, Valle del Cauca - Colombia
Telf.: +57 314709281 
rodolfo@fruitspacific.com 

www.fruitpacific.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven