Exportmarkt groeit

Merendeel Braziliaanse avocado's wordt in eigen land afgezet

“In Brazilië groeit de avocadoproductie maar het merendeel van het fruit is nog steeds voor de binnenlandse markt bestemd. Zo'n 93% van de totale productie wordt in eigen land afgezet maar de export neemt wel toe. In Brazilië is de avocadoconsumptie vooral gerelateerd aan zoete bereidingen. De meeste Brazilianen eten het vruchtvlees geprakt met suiker en lime of in een smoothie," legt Jonas Octávio uit, voorzitter van Abacates do Brasil. 

Fruit Attraction

Jonas vertelt dat zijn organisatie werkt aan een opslagsysteem dat zal leiden tot fruit van hogere kwaliteit dat geschikt is om naar buitenlandse markten te worden geëxporteerd. "We hebben vandaag de dag een jaarronde aanvoer van avocado's in Brazilië en we werken met een aantal bekende rassen. In volgorde van belangrijkheid zijn dit: Geada, Fortuna, Breda en Margarida." In Brazilië hangt het begin van het seizoen van elk van deze rassen af van klimatologische omstandigheden. Naast de genoemde rassen worden in Brazilië ook de rassen Hass, Ouro Verde en Quintal geteeld.

 

“Het klimaat is altijd wel op de één of andere manier van invloed op de avocadoteelt in Brazilië. Ieder jaar weer, de ene keer is de oogst klein, de andere keer groot. We hebben grote teeltgebieden die ieder hun eigen klimaat hebben. Als één regio getroffen wordt door slechte weersomstandigheden dat wordt dit gecompenseerd door een andere regio," vervolgt Octávio. Over het algemeen is de productie de laatste jaren sterk gegroeid en de verwachting is dat deze de komende jaren jaarlijks met wel 40% zal blijven groeien. Nieuwe telers hebben zich bij onze organisatie aangesloten en dit zorgt voor goede resultaten en een hoge productiviteit."

 

In Brazilië is de avocadoteelt geconcentreerd in de staten São Paulo, Minas Gerais en Paraña. Deze gebieden zijn gunstig gelegen nabij de haven van Santos en internationale luchthavens, en ook dat is een pluspunt voor de export. Tezamen zijn deze drie staten goed voor 90% van de productie in het land. 

ABPA, de Brazilian Association of Avocados Producers, werd in 2006 opgericht als non-profitorganisatie. De telersvereniging vertegenwoordigt de Braziliaanse avocadosector en heeft als voornaamste doel het bevorderen van de avocadoteelt en -handel. Octávio vertelt dat het seizoen er bijna op zit omdat er nog maar kleine volumes beschikbaar zijn. "We bereiden ons nu alweer voor op januari wanneer de nieuwe oogst van start zal gaan."

 

Voor meer informatie:
Jonas Octávio
Abacates do Brasil
Minas Gerais, Brazil
E: presidente@abacatesdobrasil.org.br  
www.abacatesdobrasil.org.br  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.