Italië: nieuwe verwerkingsfaciliteit voor walnoten

Op 11 oktober 2018 heeft het Italiaanse notenbedrijf New Factor een nieuwe faciliteit voor de verwerking van walnoten, ter waarde van 1,5 miljoen euro, in gebruik genomen.

De oogst bij San Martino

De opening waarbij de burgemeester van Forlì aanwezig was

In de faciliteit worden de noten gedroogd, gekalibreerd en gesorteerd. De walnoten zijn afkomstig van de aangesloten bedrijven, waaronder San Martino. 

Vers geoogste noten

De nieuwe ruimte heeft een appervlakte van 1000 vierkante meter die is toegevoegd aan de bestaande structuur waardoor er een 2000 vierkante meter grote verwerkingsfaciliteit is ontstaan. De nieuwe lijn is uitgerust met software die tijd bespaart en die de kwaliteitsnormen verhoogt. 

Dit betreft onder andere een optische controle, interconnectie met het corporate webnetwerk, externe telersbegeleiding en een elektronisch kalibratiesysteem.

De sorteerfase

In een normaal seizoen, met 45 oogstdagen, is de productiecapaciteit meer dan 1500 ton gedroogde walnoten. 

De droogfase

"De opening maakt ons trots en geeft ons voldoening. New Factor en San Martino geloven en investeren al 20 jaar in een toeleveringsketen van walnoten. De markt biedt steeds meer ruimte voor de consumptie van walnoten en nu kunnen we de concurrentie nog beter voorblijven", zegt Alessandro Annibali. 

De laatste handmatige sortering

"Met de nieuwe fabriek zullen we de telers in Emilia-Romagna van New Factor en Agrintesa de mogelijkheid geven om, naast gespecialiseerde technische assistentie, de beste antwoorden te krijgen omtrent de exploitatie van hun noten."

De openingsconferentie

Door het New Factor systeem kan ervaring worden opgedaan in alle fasen van de toeleveringsketen. 

 

Contact:
New Factor Spa
Via Ausa, 72
Cerasolo Ausa di Coriano (RN)
Tel.: (+39) 0541 759555
Fax: (+39) 0541 756363
Email: info@newfactor.it 
Web: www.newfactor.it 

 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven