Andrade Sun Farms presenteert zich op Fruit Attraction

De start van het Braziliaanse limesseizoen hangt van de regen in oktober af

“We verwachten dat onze oogst de tweede week van november begint, maar dat zal afhangen van de frequentie en hoeveelheid regen. De geraamde maten liggen tussen de 54 en 48. Europa is het voornaamste exportgebied. We proberen ook op de Arabische markt te komen waar mogelijkheden en goede logistiek zijn," aldus Aline Andrade Rosai van het Braziliaanse Andrade Sun Farms. 

Vorig jaar had het Braziliaanse limesseizoen wat moeilijkheden. De regen begon laat, waardoor de hoeveelheden kleiner waren in november en december. "Daar maakten anderen gebruik van door grote hoeveelheden aan te leveren."

El Niño
“Als El Niño dit jaar terugkomt, hebben we meer regenval. Het positieve daarvan is dat het fruit goed groeit en groter van maat is. Maar aan de andere kant kan de tweede bloei aangetast worden en krijgen we te maken met schimmelvorming."

Andrade Sun Farms
Dit familiebedrijf teelt Tahiti limes en avocado's teelt met biologische, sociale en kwaliteitscertificering. De focus ligt op de export.

De limesexport vertegenwoordigt 95% van de totale bedrijfsexport. "We werken met Citrus Latifolia die resistent is tegen het Citrus Tristeza Virus. Dit ras staat bij ons op 700 ha geplant."

Het bedrijf doet mee aan de Fruit Attraction in Hall 10.

Voor meer informatie:
Aline Andrade Rosai
Andrade Sun Farms
Mogi Mirim/ SP-Brazil
E: Aline@asf.com.br  
www.asf.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven