Ambitie om marktleider in premium Israëlische avocado's te worden

Israëlische UMS en coöperatie Pri-Deganim bundelen krachten

Na deze winter een gezamenlijke campagne te hebben gevoerd, zijn UMS en Pri-Deganim, één van de grootste telerscoöperaties in Israël, een overeenkomst aangegaan om samen te werken om zich te positioneren als leidende speler binnen de export van Israëlische avocado's.

De strategische samenwerking zal hoofdzakelijk op avocado's gericht zijn maar zal buiten het avocadoseizoen ook uitgebreid worden naar andere categorieën. 

UMS, een gevestigde AGF-exporteur met ruim 20 jaar ervaring, heeft de laatste vijf jaar avocado's tot haar voornaamste categorie ontwikkeld dankzij sterke allianties met grote overzeese klanten. "Met deze nieuwe samenwerking kunnen we onze positie als betrouwbare leverancier zeker stellen. We zullen ons zoals altijd blijven concentreren op kwaliteit en continuïteit door op transparante wijze samen te werken met telers, gezamenlijke doelen te stellen en onze klanten de beste mogelijke dienstverlening te bieden," vertelt UMS-directeur Ariel Shalev. 

Pri-deganim, een coöperatie van ervaren telers, is één van de grootste avocadotelers in Israël. De coöperatie legt momenteel de laatste hand aan een nieuw, geavanceerd pakstation van waaruit jaarlijks 8.000 ton avocado's verladen zullen worden. Pri-Deganim heeft jonge plantages die het de komende jaren nog verder uit zal breiden. 

 

 

Het bedrijf werkt volgens de strengste teeltprotocollen, waarbij het wordt ondersteund door moderne precisie-technologie zoals Phytech (een dochterbedrijf van UMS) om de teelt nog efficiënter en duurzamer te maken. Er vinden op dit moment gesprekken plaats met externe telers om zich aan te sluiten bij de nieuwe onderneming met als doel het volume nog verder te verhogen. 

De groep zal naar verwachting vanaf dit najaar samen gaan werken onder de nieuwe merknaam 'TipTop' en haar marketingactiviteiten in Europa, het Verenigd Koninkrijk, Rusland en het Verre Oosten verder uitbreiden. Marketingmanager Raz Gelbart van UMS: "Een breed scala aan rassen en maten zal volgens de wensen van de klanten worden verpakt en verzonden naar bestemmingen over de hele wereld."

"We zijn erg blij met deze nieuwe samenwerking. Beide partijen kunnen een grote bijdrage aan de onderneming leveren en hiervan kunnen we profiteren om ons te onderscheiden op de markt," aldus Yigal Raviv, directeur van Pri-Deganim.

 

Voor meer informatie:
Ariel Shalev
UMS 
Tel: +972-46533909
Mob: +972-545722075
Email: ariel@umstrade.com 
www.umstrade.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.