Henk van der Meij, Hars&Hagebauer:

"Mangomarkt kan leuk einde van het jaar ingaan"

Tholen - Hoewel de prijzen van de mango’s deze week iets onder druk staan, ziet Henk van der Meij van Hars&Hagebauer het vervolg van het seizoen positief tegemoet. "Brazilië heeft geen overdreven grote productie en er blijft een goede vraag uit Noord-Amerika. De volumes voor Europa zijn - met zo'n 130/140 containers per week - niet overdreven groot en liggen ook iets onder vorig jaar."


Het fruit wordt met kalk beschermd tegen de felle middagzon

Momenteel liggen de prijzen op een niveau rond de 5 euro. Als belangrijkste oorzaken voor deze relatief lage prijzen ziet de importeur de redelijk grote aanvoer vanuit Spanje die voor redelijk agressieve prijzen op de markt worden gezet en het gegeven dat de consumptie nog niet echt op winterniveau ligt. "Maar geen reden tot paniek, in week 43 komen alweer de laatste volumes uit Spanje en dan kan de markt een paar goede weken gaan beleven."


Na het verwijderen van het kalk komt dit tevoorschijn 

"Vanuit Brazilië gaat het gros van de Tommy Atkins-mango's naar Amerika en de Palmer en Keith worden vooral richting Europa afgezet. De Kent-mango's, die in Europa het meest populair zijn, volgen met een week of drie en die zullen voor de meeste herhalingsaankopen gaan zorgen. Aangezien de eerste vooruitzichten vanuit Peru zijn dat men daar ook 30-40% minder mango's zal sturen, zal de aanvoer mooi op elkaar aansluiten en kan de mangomarkt best een leuk einde van het jaar ingaan", besluit Henk.

Voor meer informatie:
Henk van der Meij
Hars & Hagebauer
Handelsweg 35
2988 DB Ridderkerk
Tel: 0180-745100
henk@harshagebauer.nl
www.harshagebauer.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven