Groothandel P.A. van den Oord en Zn viert 100 jarig bestaan

Afgelopen zaterdag, 22 september 2018, is er een mijlpaal die niet ongemerkt voorbij mag gaan, gevierd door de van den Oord Groep. Het betreft namelijk het 100-jarig bestaan. Buiten bij de feestlocatie Passion Cuisine in Haaren (N.Br) stonden twee prachtige Scania’s opgesteld. De ene was een Rode Scania uit het jaar 1972 en de andere een nieuwe Groene van dit jaar volgens het huidige wagenpark van de firma.

In het jaar 1918 is Piet van den Oord begonnen op 18-jarige leeftijd met de aardappelhandel. Hij begon met het huis-aan-huis verkopen van de aardappelen. Zijn broers Louis, Hendrik en Gerard hielpen hem daar bij en al gauw nam Piet de functie van inkoper van de aardappelen op zich. Dit leidde vervolgens al snel tot het vestigen van een Groothandel aan de Haarstraat in Ammerzoden. In 1965 is de Groothandel P.A. van den Oord & Zn. N.V. opgericht waarin de zonen van Piet, Jacq en Frans van den Oord, samen het bedrijf hebben voortgezet.

"Het liep zakelijk allemaal heel goed, totdat de gezondheid van Piet hem in de steek liet. Het is jammer dat hij op zo’n jonge leeftijd moest overlijden en niet meer heeft mogen meemaken hoe het bedrijf zich door de jaren heen heeft ontwikkeld. Hij zou nu nog eens een dag terug moeten komen om te zien hoe het bedrijf is uitgebreid. Ik weet zeker dat hij tegen moeders zou zeggen: “Moeder, ga toch eens mee kijken wat de jongens in Empel allemaal hebben neergezet!”

Na een wintersportvakantie in Oostenrijk is het idee ontstaan om een vrieshuis te beginnen.  Zodoende werd er in 1986 een activiteit toegevoegd aan het bedrijf: Het koel- en vrieshuis Vriesoord B.V. werd opgericht. De vrieshuis activiteiten werden in juni 1998 verder uitgebreid door de overname van een vrieshuis in Boxtel.

In het jaar 2008 is er opnieuw een activiteit bijgekomen: Pierre en Stephan hadden de gedachte de gebruikte trucks en trailers wel zelf te kunnen verkopen. Zo is het kindje geboren. Daarna volgde al snel de verhuur van tweedehands trucks, vrachtauto’s en opleggers onder de naam Vriesoord Trucks B.V.

En inmiddels is de vierde generatie: Sophie, Thijs, Philippe en Pim al regelmatig te bespeuren op het bedrijf. "Het is een felicitatie waard hoe de jongens, hun familieleden en alle medewerkers er voor gezorgd hebben dat dit bedrijf al 100 jaar gezond en florerend is gebleven.
Ook een compliment aan allen die er voor gezorgd hebben dat deze mijlpaal gedenkwaardig is herdacht. Heel veel succes voor de toekomst en ga zo door!"

Voor meer informatie:
Groothandel P.A. van den Oord
Larenweg 102
5234 KC 's-Hertogenbosch
www.pavdoord.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven