Elzasser zuurkool ontvangt BGA-label

De Elzasser zuurkool heeft een BGA-label ontvangen. Door de invoering van dit label kunnen producenten voortaan niet meer aangeven dat hun zuurkool uit de Elzas komt, tenzij het product aan de speciale kwaliteitseisen en de geografische afkomst voldoet. Het label Bescherming Geografische Aanduiding beschermt zo de ambachtelijke Elzasser knowhow en met name een speciale productietechniek, die wordt toegepast voor een geheel natuurlijke fermentatie van de Elzasser zuurkool.

De toekenning van het BGA-label door het Franse ministerie van landbouw, is genomen in het kader van een Europese procedure die in 1992 is opgesteld. Het label wordt sindsdien verleend aan producten met een geografische naam, die bovendien worden beschermd in de hele Europese Unie. Het BGA-label voor de Elzasser zuurkool is echter voorlopig alleen in Frankrijk geldig. Voor een Europese goedkeuring moet waarschijnlijk nog een jaar of twee gewacht worden.

De Elzas produceert jaarlijks 25.000 tot 28.000 ton zuurkool. Dit is ongeveer 70% van de totale Franse zuurkoolproductie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.