Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland rekent op gebruikelijke volumes Zuid-Afrikaanse avocado's

Nadat de avocado-oogst in Zuid-Afrika in 2011 zeer klein uitviel, rekent men dit jaar weer op gebruikelijke volumes. Zo zal het exportvolume naar schatting zo'n 48.000 ton gaan bedragen, ten opzichte van 27.600 ton vorig jaar. Maar niet alleen dit maakt de branche hoopvol over het nieuwe seizoen. Men denkt dat avocado's uit Zuid-Afrika in Europa op een open markt zullen stoten. Het seizoen in Israël zal naar verwachting namelijk iets vroeger dan normaal ten einde gaan en de productie in Spanje zal negatief beïnvloed worden door de lage temperaturen van begin februari.

De avocado-import uit Zuid-Afrika naar Duitsland daalde in 2011 met 41% naar 3.588 ton. Dat is het laagste niveau van de afgelopen zes jaar. Dit had echter maar beperkt invloed op de totale avocadoconsumptie van de Duitsers, zo meldt het Duitse Agrarmarkt Informations-Gesellschaft (AMI). De import uit Spanje en Peru vielen namelijk hoger uit dan het jaar daarvoor. In totaal kwam de Duitse import volgens voorlopige cijfers uit op 29.000 ton, zo'n 4% meer dan in 2010. De Duitsers kochten in 2011 gemiddeld 276 gram aan avocado's per huishouden. Dat was zelfs nog iets meer dan in 2010.

Bron: AMI
Publicatiedatum: