Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Claudio Gorini (AL.MA.)

Italië: Recente stijging in de vraag naar zuurzakken



"Gewassen uit de Annonaceae, de exotische vrucht bekend als zuurzak, zijn zeer delicaat en rijpen heel snel. Dus moet ze altijd op een koele plaats worden opgeslagen. We voegen daarnaast frozen gel packs toe aan de verpakking om ze op de ideale temperatuur te houden," vertelt Claudio Gorini, sales manager van AL.MA.



"Het product komt uit Colombia en Ecuador. Omdat de producten beperkt houdbaar zijn, worden ze alleen op aanvraag (per luchtvracht) verstuurd, zodat we een voor consumptie perfect product kunnen garanderen."

Het gewicht van de vrucht kan variëren tussen 1,5 kg en maximaal 3,5 kg (dat is die op bovenstaande foto, maar dat gebeurt niet vaak). Een doos kan een of twee vruchten bevatten, afhankelijk van hun grootte.




De zuurzak moet vers geconsumeerd worden. "Als het fruit zacht en rijp is, kan het in tweeën gesneden worden en met een lepel gegeten. Maar je kan het ook mixen met melk."




"Zuurzak is altijd vrij onbekend geweest en klanten vragen er zelden naar, maar de vraag is de laatste tijd steeds meer toegenomen, zo veel zelfs dat we niet kunnen voldoen aan alle aanvragen."

Contact:
AL.MA. s.r.l.

Via Lombroso, 54
20137 Milano
Tel.: (+39) 02 5510622
Fax: (+39) 02 55195646
Email: almafrutta@tin.it
Web: www.almafrutta.it
Publicatiedatum: