Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede volumes Zuid-Afrikaanse avocado's

Het Zuid-Afrikaanse avocadoseizoen is in volle gang. Afrupo Exporters verwacht dat de vierde zending Fuerte-avocado's deze week in Europa zal aankomen. Wiedse Kruger, directeur van het bedrijf, zei dat de kwaliteit tot nu toe goed geweest is.



De eerste Hass uit Afrupo zou vorige week arriveren en de aankomst zou bestaan uit Maluma Hass, een nieuwe Hass-achtige variƫteit die in bepaalde gebieden eerder oogstklaar is dan normaal (www.allesbeste.com/maluma). De aankomst van de eerste beperkte volumes normale Hass staan gepland voor deze week (week 17). Kruger vertelt: "De rijpheidsniveaus zijn zeer nauwkeurig gevolgd om een optimale rijping te garanderen."

Het teeltseizoen en de volumes waren dit seizoen goed, maar de fruitgrootte is kleiner dan voorgaande jaren. "In januari was er meer regenval dan normaal, terwijl februari en maart droger waren dan gewoonlijk. April bracht wat welkome regen, die echter wel de oogstprogramma's vertraagde."

De kwaliteit van het ras Greenskin is goed, maar de volumes zijn tussen de 20 en 30% gedaald in vergelijking met vorig jaar.

Afrupo's belangrijkste markten zijn nog steeds de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk, maar het bedrijf is van plan zijn aanwezigheid in het Midden en Verre Oosten uit te breiden. De Russische markt werd een belangrijke markt voor de Greenskin-avocado's en wordt voornamelijk bediend via Rotterdam door Nederlandse handelaren. Kruger zegt dat de markten voorkeuren hebben voor verschillende variƫteiten en groottes: "De Britse markt prefereert Hass, terwijl Duitsland langzaam over lijkt te stappen van Greenskin naar Hass. De ontwikkeling van de Russische markt is heel belangrijk voor de Greenskin."



Voor meer informatie:
Wiedse Kruger
Afrupo Exporters
Tel: +27 (0) 15 307 7096(7)
Mob: +27 (0) 82 803 0358
E-mail : wiedse@afrupro.co.za
www.afrupro.co.za
Publicatiedatum: