Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Positieve mangomarkt

De mangomarkt kent momenteel goede tijden. Handelaren noemen de markt het eerste kwartaal van 2013 zeer bevredigend. Zo liggen de prijzen al een tijdje op een goed niveau en naar verwachting blijft deze situatie ook nog wel even aan. Oorzaak is onder meer de toenemende afzet op de binnenlandse markt van Brazilië.

De komende maanden wordt productie verwacht van de westkust van Afrika, Ivoorkust en Mali. Het aandeel van Zuid-Afrika wordt kleiner. Spanje - met een vergelijkbaar klimaat als Zuid-Afrika - wordt daarentegen een steeds belangrijkere speler op de markt.

Met name de prijzen voor Tommy Atkins zijn goed. Zo levert deze variëteit op dit moment meer op dan een Keith. Vooral in Zuid-Europese landen is de vraag naar Tommy Atkins groot vanwege de kleur. “De laatste jaren leverden de draadloze variëteiten meer geld op. Nu zie je echter een kentering”, laat een handelaar weten. “Doordat veel bedrijven de laatste tijd Kent hebben geplant en het aandeel Tommy Atkins op de markt kleiner is geworden, zal deze soort de komende tijd dezelfde of misschien zelfs wel betere prijzen opleveren.”



Publicatiedatum: