Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
€ 20.000,- voor veelbelovende sociale initiatieven in Argentinië

Eosta investeert % uit handelsinkomsten in sociale projecten in ontwikkelingslanden

Onder de vlag van de langlopende Nature & More "One Cent for the future"- campagne overhandigde handelsbedrijf Eosta vorige week € 20.000,- aan vier veelbelovende sociale initiatieven bij biologische Nature & More fruittelers in Argentinië. Van elke verkochte kilo fruit is het afgelopen jaar 1 Eurocent gereserveerd voor deze initiatieven, waaronder 2 scholenprojecten, de oprichting van een orkest voor kansarme kinderen en het project “Los Pequeňos Milagros” dat kansarme kinderen volledig ondersteund. In totaal heeft Eosta hiermee sinds 2006
€ 100.000,- uit handelsinkomsten geïnvesteerd in sociale projecten in meerdere ontwikkelingslanden.José Cubero Parejo van Eosta overhandigde de cheques vorige week persoonlijk aan de initiatiefnemers in Argentinië. German Cazeneuve, oprichter van "Los Pequeňos Milagros" (De Kleine Wondertjes) en Ernesto Bartusch van Bio Patagonia / La Deliciosa farms, medefinancier van het project, namen de Nature & More "One Cent for the future"-cheque onder het oog van de Argentijnse pers hartelijk in ontvangst.
Met "Los Pequenos Milagros" geven de initiatiefnemers kansarme (straat-)kinderen sinds 2002 drie keer per dag te eten, medische/hygiënische verzorging en de mogelijkheid om naar school te gaan. Dankzij de passie en gedrevenheid van German, die ook artsen, tandartsen, leraren, vrouwen die komen koken en overige vrijwilligers erbij betrekt, is het project uitgegroeid tot een groot succes. José Cubero Parejo: "Dankzij deze bijdrage en de enorme steun van de lokale bevolking is er in de afgelopen jaren al enorm veel bereikt. Er is echter nog veel te doen en daarom zal Eosta "Los Pequeňos Milagros" ook in de toekomst blijven steunen met haar Nature & More "One Cent for the future"-campagnes.

Over Eosta BV
Eosta is een internationaal handelsbedrijf in biologische groente en fruit en combineert een jaarrond assortiment met efficiënte logistiek, kwaliteitsgarantie, productontwikkeling, innovatieve/composteerbare verpakkingen en ecologische en sociale verantwoordelijkheid. Via het Nature & More trace & tell systeem ontmoet de consument de telers van Eosta's producten. De 3-cijferige code op de product-stickers geeft op de website www.natureandmore.com toegang tot de teler met gedetailleerde informatie over gezondheids-, ecologische en sociale aspecten. Met de Nature & More "One Cent for the Future"-campagnes worden sociale projecten bij de telers in o.a. Argentinie, Chili, Zuid Afrika gesteund. Van elke kilo verkocht biologische, overzees fruit gaat 1 eurocent naar deze projecten.
Publicatiedatum: