Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rago is grootste bio-teler van baby leaf in Italië

Volgens ICEA (the Italian organic certifying agency) is Rago, na nog eens 25 hectare te hebben omgeschakeld naar biologisch, de grootste biologische teler van baby leaf in Italië. Het bedrijf heeft met de vergrote capaciteit naast meer volume ook nieuwe soorten biologische sla, kruiden en andere gewassen geïntroduceerd. Rago teelt al tientallen jaren biologische producten en is daarvoor gecertificeerd sinds 10 jaar. Rago heeft onlangs 35 hectare voorzien van nieuwe tunnels, irrigatiesystemen en een drainagesysteem. Deze investering valt wel 25% duurder uit dan bij standaard tunnels, maar ze wilden er zeker van zijn dat hun planten goed beschermd worden tegen vervuild regenwater.

Rago is al 6 generaties in de familie die van oudsher passie heeft voor het telen van verse producten. De producent is gespecialiseerd in baby leaf, waartoe slasoorten als rucola, spinazie, red chard, red mustard, bull's blood etc. behoren. Deze worden allen in tunnels geteeld. Rago teelt ook kruiden, groene pak choi, mini pak choi en nog een aantal andere gewassen.

Het bedrijf is tevens één van de grootste rucola exporteurs in Italië, diat zowel onder eigen merk als privat label wordt verpakt. Binnen een paar maanden wordt het nieuwe afwatersysteem afgerond en getest, waarmee ze ook op technisch gebied leider zullen zijn in de teelt van baby leaf. Rago heeft overigens alle benodigde certificaten in huis.

Contact:
Michael Earley
Az. Agr. I PINI di Rago Rosario
Via S.P. 312 Santa Lucia Sup.
84090 Battipaglia (SA)
Italië
Tel: +39 082 867 1404
E-mail
www.ragoeurope.com & www.ragogroup.com