Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marc Jansen van het CBL:

"Bio-monitor toont toch weer aan dat biologisch blijft groeien"

Tholen - Ondanks de financiƫle crisis gaat het de goede kant op met de biologische sector. Marc Jansen van het CBL merkte gisteren tijdens de jaarvergadering van Frugi Venta op dat de bio-monitor toch weer aantoont dat biologisch blijft groeien. Volgens Frank van Kleef van van Royal Pride zal bio wel een klein segment blijven. "Misschien moeten we een nieuwe teeltwijze gaan zoeken waarbij we het beste van de biologische teelt pakken, gecombineerd met het beste van de conventionele teelt en daarmee een groot segment creƫren dat wel boven het gewone product zit." Ook is hij van mening dat wanneer biologisch ook op substraat geteeld mag worden de sector veel groter zou zijn.

Jan-Willem Grievink presenteerde tijdens de jaarvergadering een rapport waarin de vraag "Wat is de veranderde werkelijkheid voor de leveranciers van food in de komende twaalf jaar?" centraal staat. Hieruit blijkt dat biologisch en ook local produced door consumenten hoog gewaardeerd wordt. "Grote merken spelen hierop in en komen steeds vaker met een eigen bio-lijn, zoals Unilever bio en Rittersport organic."