Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eosta start met vermarkten van bio-komkommer

"Biologische Lentekomkommer is ideale maat komkommer"

Afgelopen week is Eosta begonnen met het vermarkten van een nieuwe biologische komkommer, namelijk de Lentekomkommer. Deze kleine en erg lekkere komkommer zal in de Duitstalige landen worden vermarkt als de “Frühlingsgurke”, in Engelstalige landen als de “Spring Cucumber” en “Concombre printanier” in Frankrijk.

De Lentekomkommer is een stuk kleiner dan de normale komkommer en heeft volgens Janco Koole van Eosta “een heerlijke zoete, frisse smaak en een goede bijt” volgens Koole is het “de ideale maat komkommer!”De komkommers worden geteeld door Eef Maassen en de Gebroeders Verbeek. Leo Verbeek, komkommer expert bij de Gebroeders Verbeek, is bijzonder trots: “De Lentekomkommers zien er prachtig uit, ze hebben een egale, donkergroene huid en lichtgroen sappig vruchtvlees met een eerlijke, volle smaak”.

De Lentekomkommers zijn los verkrijgbaar in doosjes van 12 en 18 stuks. Tevens worden ze per 2 stuks in een attractieve banderol aangeboden.

Het Lentekomkommer-project vindt in nauwe samenwerking plaats met Eosta. De telers van deze komkommer zijn Nature and More partners. Via het Nature & More trace & tell systeem ontmoet de consument telers zoals Eef en Leo. De 3-cijferige code op de paarse productstickers geeft op de website www.natureandmore.com toegang tot de telers met gedetailleerde informatie over gezondheids-, ecologische en sociale aspecten.

Voor meer informatie:
Eosta B.V.
Mady Hogenboom / Michaël Wilde
Postbus 348
2740 AH Waddinxveen
Tel: 0180-635500
Fax: 0180-638343
www.eosta.com, www.natureandmore.com
 


 
Publicatiedatum: