Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bio-vraag groter dan huidige Vlaamse productie

Brede Belgische samenwerking stimuleert omschakeling naar biologische productie

De Belgische Boerenbond, het Algemeen Boerensyndicaat en BioForum hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend waarin ze afspreken om de omschakeling naar biologische land- en tuinbouw te bevorderen en het biologische landbouwareaal in Vlaanderen uit te breiden. Dat gebeurt via het project 'Bio zoekt Boer' dat financieel gesteund wordt door de Vlaamse Overheid.

De vraag naar biologische groenten en fruit is groter dan de huidige Vlaamse productie, zo blijkt uit marktcijfers. De consumptie van biologische producten neemt jaarlijks met meer dan 10% toe. De huidige oppervlakte biolandbouw bedraagt zo’n 3800 hectare. Dat is 0,6% van de totale landbouwoppervlakte in Vlaanderen. Hiermee blijft Vlaanderen ver achter op het Europees gemiddelde van 4,7%.

Het project ‘Bio zoekt boer’ heeft als doel geïnteresseerde boeren en tuinders te informeren, te begeleiden en individueel te ondersteunen bij hun omschakeling naar biologische land- en tuinbouw. Het project wil de drempel naar de biologische teelt verlagen door boeren in hun eigen omgeving en op basis van concreet cijfermateriaal te begeleiden in hun omschakeling naar biologische productie.

Vlaamse boeren en tuinders die vragen hebben over de omschakeling naar biologische landbouw of over het project ‘Bio zoekt boer’ kunnen terecht bij projectmedewerkster Sofie Hoste op 0494 98 23 69 of via mail: [email protected].
Publicatiedatum: