Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
"Frankrijk: "Goed steenfruitseizoen"
"Hoewel het een tumultueus jaar was, was het Franse steenfruitseizoen behoorlijk goed. Hagelstormen vernielden veel van de oogst, maar aan de positieve kant zorgden de kleine hoeveelheden voor een goede prijs en konden we ondanks de kleine volumes onze klanten bedienen,"aldus Christophe Godard van Agence Laparra"
Het weer was vooral moeilijk voor bloedperziken en nectarines. "Na de hagelstormen zorgde het hete weer ervoor dat het fruit traag rijpte. De oogst viel tegen in vergelijking met wat we verwachtten."
De bloedperziken en nectarines die door Agence Laparra aangeboden worden, zijn de Necta Vigne en de Pêche de Vigne. "Het zijn perziken en nectarines met een rode schil en rood vruchtvlees. Ze hebben een andere smaak dan de perziken en nectarines die meestal in supermarkten verkocht worden. We verkopen ze al lang."
Volgens Christophe is de vraag ernaar goed. "De consument is loyaal. Het is een culinaire clientèle die iets anders zoekt. Onder onze consumenten zijn restauranthouders die onze producten niet alleen voor toetjes, maar ook bij wild gebruiken."