"Medfel 2018 "rustig maar waardevol"

Vorige week kwam de Franse AGF-sector bijeen in Perpignan voor de tiende editie van Medfel. Er waren ook internationale exposanten van de partij. Bezoekers en standhouders noemden de beurs zowel 'goed en interessant' als 'rustig maar waardevol'. Velen van hen zagen het evenement als een groot weerzien tussen bekenden en een prima gelegenheid om bij te praten. Dit was te merken aan de talloze informele gesprekken tussen standhouders. Medfel staat echter ook bekend om de talrijke ontmoetingen tussen bedrijven en potentiële klanten en partners. 

Naast knoflook, uien en sjalotten (die de hoofdrol hadden op Medfel 2018) werd er in het bijzonder aandacht besteed aan biologische AGF. Dit is niet verwonderlijk want de biologische teelt breidt zich in rap tempo uit in Frankrijk. Medfel organiseerde een biologische markt waar bezoekers kennis konden maken met het bio-aanbod van de aanwezige exposanten.


De biomarkt van MedfelNordine Arfaoui van Uni Vert, de eerste Franse coöperatie die uitsluitend bio- en fair trade-producten verkoopt


Stéphanie le Gall, Claire Simon en Philippe Primault van Savéol presenteren hun residue-vrije tomaten een andere 'rijzende ster' in Frankrijk

De bedrijven die het predicaat 'Zero résidu' voeren maken onderdeel uit van het Collectif Nouveaux Champs, een collectief van bedrijven dat een aanbod wil creëren dat geen residuen bevat om zo de consumptie van groenten en fruit in Frankrijk verder te ontwikkelen. Tot de deelnemende bedrijven die eveneens op Medfel aanwezig waren, behoorden onder meer Blue Whale, Pom'Alliance, Force Sud, Origine Cévennes, Soldive, Primland, Touquet Savour en Top'Alliance. 


David Malzieu en Antoine Caruana van hetCollectif Nouveaux Champs


Het team van FeL Partenariat, de Franse kwaliteitsregeling gericht op B2B-bedrijven, presenteerde haar vereniging en nieuwe communicatieplan voor de komende drie jaar tijdens de vakbeurs, waar al 106 ondernemingen bij betrokken zijn. 


Valérie Avril, Véronique le Bail en Linda Brottes van het FeL Partenariat team

 
Joel Boyer, Philippe Bernard en Sabine Alary (FeL Partenariat team)


Voor meer informatie:
Medfel


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven