Stijgende Russische vraag naar Keniaanse avocado's

Overal ter wereld breiden telers hun avocadoplantages uit aangezien de populariteit van dit fruit blijft groeien. Kenia, misschien beter bekend om producten zoals koffie, bonen en kruiden, gaat zich nu ook mengen in de avocadoteelt.

Saipei Foods uit Kenia verzendt momenteel ongeveer 100 containers per jaar naar Europa. "Onze oogst vindt plaats van week 14 tot week 36 en we verbouwen zowel Fuerte- als Hass-avocado's," aldus Wycliffe Musili uit Saipei. "We exporteren onze Hass-avocado's naar Frankrijk, Nederland en Spanje en vorig jaar konden we onze Fuerte-avocado's naar Rusland exporteren, omdat ook daar een toenemende vraag bleek te zijn."Musili vertelde dat de teelt in Kenia snel toeneemt en dat telers die traditioneel koffie of thee zouden verbouwen, vanwege de hoge prijzen nu avocado's gaan telen. Regionale en lokale overheden nemen contact op met de telers om hen voor te lichten over zowel de avocadoteelt als over de vorming van coöperaties om rechtstreeks met kopers te kunnen onderhandelen.

"Wij zijn een exportbedrijf met een eigen farm en we zijn GlobalGAP gecertificeerd. Als we zelf niet genoeg kunnen produceren, kopen we avocado's van andere telers om aan de bestellingen te kunnen voldoen." Volgens Musili is er geen tekort aan bomen of zaailingen en zijn er veel mensen die avocadobomen kweken. "We zullen de teelt van Hass-avocado's vergroten. Je moet de markt immers bieden wat deze vraagt en in Europa willen ze alleen maar Hass."

Er zijn wel uitdagingen voor de telers in Kenia. Zo moeten ze leren hoe avocado's moeten worden behandeld en hoe ze correct geoogst moeten worden. Ook moet worden geleerd hoe de avocado's gedurende het hele proces gekoeld moeten worden om de juiste kwaliteit te garanderen wanneer ze op de markt komen. Musili zei verder dat het ook een hele uitdaging is om te voorkomen dat er te vroeg geoogst wordt.

Voor meer informatie:
Wycliffe Musili
Saipei
Tel: +254 723 416457
E-mail: sales@saipeifoods.co.ke
www.saipeifoods.co.ke

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven