Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Special Jaaroverzicht 1-15 maart

Nieuwbouw, feestjes en faillissementen


Staay-Van Rijn (onderdeel van Staay food Group uit Papendrecht) maakte begin maart bekend overeenstemming te hebben bereikt met Fresh Park Venlo over de realisatie van een nieuw te ontwikkelen handelslocatie en logistiek centrum met een oppervlakte van 12.000 m2. Deze nieuwe huisvesting wordt ontwikkeld op enkele honderden meters van de huidige locatie, nabij Gate 1 van Fresh Park Venlo, direct gelegen aan de A7.


Op 7 maart, werd het faillissement over AGF-Groothandel Van der Wel Rotterdam uitgesproken. Het bedrijf op Groothandelsmarkt Spaanse Polder kent zijn oorsprong in 1969 en groeide na de splitsing in 1997 onder leiding van Elbert Duifhuizen uit tot één van de grotere spelers op de groothandelsmarkt in Rotterdam. Op 13 maart is er een akkoord bereikt tussen de curator en Zoutewelle over de overname van de activiteiten van Van der Wel Rotterdam. Deze zullen worden voorgezet door Welfruit Rotterdam, een dochteronderneming van Zoutewelle Holding B.V. te Ridderkerk. De dagelijkse commerciële leiding zal in handen liggen van Elbert Duifhuizen.


De prijzenkast van Rob Baan is inmiddels overladen. Vorig jaar ontving de directeur van Koppert Cress de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap uit handen van Koningin Máxima als erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting. Op 7 maart bezegelde de Koningin de prijs met een bezoek aan Koppert Cress, begeleid door directeur Klaas Knot van De Nederlandsche Bank als initiator van de Koning Willem I Stichting. Toch maakte de bekendste Nederlandse tuinder er geen one-man-show van, maar greep hij het bezoek met beide handen aan om de Nederlandse tuinbouw te promoten.


Omzetrecord aardbeien Hoogstraten: ruim 100 miljoen euro. Bij Hoogstraten werden op 8 maart naar jaarlijkse traditie een kist aardbeien geveild voor het goede doel. De aardbeien werden gekocht door Delhaize voor 500 euro per 500 gram. Door inbreng van Coöperatie Hoogstraten cv, in naam van de telers, werd de opbrengst verdubbeld. Het bedrag van € 8.000 werd overhandigd aan Maria Torfs, afgevaardigde van de MS-Liga.


Levarht begon in 2015 aan een nieuw avontuur. Op woensdag 19 augustus 2015 werd de eerste paal geslagen voor de in totaal 7.000m2 uitbreiding van het pand aan de Mijnsherenweg in De Kwakel. Met deze uitbreiding kwamen er ook 11 laad- en losdocks en 12 koelcellen bij. Nu ruim 1,5 jaar later beschikt Levarht over in totaal 27.700m2, 45 laad- en losdocks en 22 koelcellen. Op zaterdag 11 maart vierde Levarht met alle collega's en hun naasten de oplevering en in ingebruikname van de nieuwbouw.


Bij Euro Gijbels is men momenteel bezig met de nieuwbouw van een nieuw magazijn van 12 meter hoog. Het wordt een geconditioneerde ruimte van 1000 vierkante meter en vier verdiepingen hoog. "Vanwege de toenemende bedrijfsactiviteiten waren we genoodzaakt om onze huisvesting uit te breiden", vertelt John Gijbels. Hij is van de vierde generatie Gybels. "Het werd elk jaar moeilijker en moeilijker om in de huidige ruimte 'ons ding' te doen. In oppervlakte gaan we van 15.000 m2 naar 19.000m2."


Op maandag 13 en dinsdag 14 maart 2017 zetten klanten en de AGF-groothandel Gebroeders van Aarle elkaar in het zonnetje. Frans van Aarle werd gefeliciteerd met het 50 jarig jubileum van het bedrijf, de klanten werden bedankt en geïnspireerd op de jubileumbeurs. Toeleveranciers die op de beurs stonden, waren uitgekozen omdat zij de ondernemers kunnen ontzorgen, vernieuwende producten bieden of aanvullende foodproducten presenteerden. Ook waren er toeleveranciers van specialties of merkproducten.

Er zijn van die dagen die je liever zo snel mogelijk wilt vergeten", vertelt Martijn van Gaal van C. Gottmann. "Als importeur van overzees fruit uit Midden-Amerika loop je altijd het risico om gecontroleerd te worden. Voor controles hebben wij importeurs ook alle begrip, want controles horen er nou eenmaal bij. Maar.....