Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kleiner aanbod Israëlische avocado's

Het avocadoseizoen draait nog niet op volle toeren bij Galilee Exports. "Momenteel hebben we alleen nog groenschillige rassen," vertelt Eitan Zvi. "Binnenkort starten we ook met de verkoop van het ras Hass, maar de volumes hiervan zullen beperkt zijn." 



"In januari kunnen we zowel groenschilige als Hass avocado's leveren. Momenteel hebben we groenschillige Ettinger beschikbaar. Vanaf week 47 of 48 beginnen we ook met de export van Pinkerton," vertelt Eitan. 

Hij legt uit dat de volumes dit jaar lager zijn. "De situatie voor de Ettinger oogst is beter dan die van de Pinkertons," vervolgt Eitan. "Het opbrengstpercentage is hoger dan gemiddeld. Normaal gesproken ligt het rond de 70% maar nu gaat het meer in richting van 85%." 

"De prijzen voor Ettinger avocado's zijn zodoende hoger dan gebruikelijk voor deze tijd van het jaar." Voorgaande seizoenen lagen de prijzen in november op €5 maar dit jaar bedragen ze ruim €7. Eitan verwacht dat de prijzen verder zullen stijgen zodra het Pinkerton seizoen aanbreekt, omdat de volumes van dit ras nog kleiner zijn dan van Ettinger. "Ik verwacht prijzen van minimaal €10," vertelt Eitan. 

De maten van het fruit zijn normaal, hoewel sommige regio's wat kleiner fruit geoogst hebben. "De kwaliteit is daarentegen beter dan voorgaande jaren en ik hoop dat dit tot het einde van het seizoen zo zal blijven." Eitan voegt er aan toe dat de vraag naar avocado's momenteel stabiel is. "Er is een tekort aan Hass op de markt en dat heeft effect op Ettinger avocado's. De Hass prijzen zijn momenteel zeer hoog: tussen de €14 tot €15."





De meeste klanten van Galilee Exports bestellen groenschillige avocado's en deze rassen worden zowel direct als indirect geëxporteerd naar markten zoals Rusland en Oost-Europa. Retailers in overige Europese landen, inclusief het Verenigd Koninkrijk, worden bevoorraad met Hass avocado's. "Israëlische avocado's hebben nog geen toegang tot de Chinese markt," vertelt Eitan. "We exporteren nu bescheiden volumes per luchtvracht maar dit kan in de toekomst natuurlijk veranderen."


Voor meer informatie: 
Eitan Zvi
Tel: +9 72 365 39 014
Mob: +9 72 544 859 344
Publicatiedatum: