Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groot verdriet met Chinese liefdesappelen

"Het rijpingsproces van Tunesische granaatappelen met zachte pitten is sterk afhankelijk van de temperatuur. Vanwege het koele weer dit jaar is er minder product uit Huili beschikbaar. Tijdens de zetting regende het onophoudelijk en later in het seizoen was er een tekort aan zonuren. Hierdoor is het fruit een maand later dan gebruikelijk op de markt gekomen," vertelt producent Peng, die Tunesische granaatappelen oftewel liefdesappelen met zachte pitten teelt in het Chinese dorp Fule in het district Huili in Sichuan. 


Peng in zijn boomgaard 


De natuurlijke productie van Tunesische granaatappelen

"Tunesische granaatappelen zijn 10 tot 15 dagen voor het Mid-Herstfeest op hun best. De aanvoer van het fruit duurt nog tot december. De prijzen liggen dit seizoen wat hoger dan vorig jaar. Na het Mid-Herfstfeest is de vraag echter gekelderd. Momenteel is de afzet slecht. Het is moeilijk te zeggen hoe de markt zich verder zal ontwikkelen. Pas 15 tot 20 dagen na het Mid-Herfstfeest zal er hierover meer duidelijkheid zijn."


Tunesische granaatappel met zachte pitten


Vers geplukte Tunesische granaatappelen

"De slechte afzet is te wijten aan de instabiele markt. De laatste twee jaar is de e-commerce sterk in opkomst, wat de consument veel gemak biedt maar ook een platform is geworden voor prijzenslagen. Om klanten binnen te halen, verkopen e-commerce bedrijven tweede keus producten tegen lage prijzen. Hierdoor zijn consumenten minder geneigd het product te kopen en is er een vicieuze cirkel op de markt ontstaan."


Boomgaard met granaatappelen


Tunesische granaatappelen in grote maten

"Onze huidige productie bedraagt zo'n 30.000 kilo granaatappelen. Volgend jaar zal dit 150.000 kilo zijn. We hopen in de toekomst samen te kunnen gaan werken met grote leveranciers zodat we onze premium granaatappelen aan nog meer consumenten aan kunnen bieden."


Voor meer informatie:
Mr. Peng
Phone: (+86) 1377 8670 661
WeChat: (+86) 1377 8670 661
Publicatiedatum: