Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaans consortium exporteert één op de drie peren

Dit jaar heeft de Origine Group 30% van zijn peren in het buitenland afgezet. Een positief resultaat wat het consortium in staat heeft gesteld om nieuwe klanten te werven en nieuwe markten te veroveren. Ondanks problemen met het weer was de kwaliteit van het fruit goed. Carmen en Santa Maria zijn de twee belangrijkste rassen voor het bedrijf. 

"De prijzen waren goed en we kwamen boven de drempel van 30% export naar buitenlandse markten uit. We zijn erg optimistisch omdat de export van zomerperen misschien ook de weg vrij heeft gemaakt voor de afzet van winterperen," legt algemeen directeur Alessio Orlandi uit (op de foto hiernaast).

Voor Italiaanse producenten is de export erg belangrijk. Vandaar dat we een haalbaarheidsstudie uit laten voeren om onze kansen op de Chinese markt te onderzoeken. Er is nog steeds geen bilateraal akkoord maar dat zal binnenkort mogelijk wel het geval zijn en dan is het te laat om informatie te verzamelen. Om deze reden zijn wij nu al begonnen om ons te oriƫnteren."De laatste weken werden de zomerperen van Origine in het Verre Oosten en zelfs in India verkocht. "We zetten ons fruit ook op dichterbij gelegen markten af, zoals Spanje." Dit land importeert Abate peren uit Chili omdat het zelf maar weinig van dit ras produceert. Binnen Europa importeert het land vooral uit Belgiƫ en Nederland, waar de opbrengsten per hectare 50% hoger liggen dan bij ons dankzij het gunstige klimaat. Wij moeten ons op deze markt dan ook onderscheiden met premiumlijnen die afwijken van de standaardproducten maar dit geldt ook op andere markten."Het merk Pera Italia zal tijdens de vakbeurs in Madrid (18-20 oktober) opnieuw gelanceerd worden evenals tijdens andere evenementen in het buitenland. De Origine Group bestaat uit Afe, Apofruit, Frutta C2, GranFrutta Zani, Kiwi Uno, Op Kiwi Sole, Pempa-Corer, Salvi-Unacoa, Spreafico.
Contact:
Origine Group soc. Consortile srl

Via Bologna 714
44124 Ferrara
Te. +39 0532 785521
Email: [email protected]
Web: www.origine-group.com
Publicatiedatum: