Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Washington: minder peren, maar goede kwaliteit

De hitte laat in het seizoen heeft gevolgen gehad op de perenproductie in het noordwesten van de Verenigde Staten. 

"Als gevolg van het koude voorjaar en de late, warme zomer zijn we zo'n 2 à 3 weken later dan gebruikelijk aan de perenpluk begonnen," legt Randy Hartmann van Pacificpro en ProducePipeline.com, een bedrijf dat zijn peren in de regio Hood River in Oregon, Yakima, Peshastin en Wenatchee inkoopt. Het weer heeft mogelijk ook gevolgen voor de productie in de regio. "Aanvankelijk werd de oogst op zo'n 17,5 miljoen dozen geraamd, een daling van 2% ten opzichte van vorig seizoen en ongeveer 10% lager dan het vijfjarig gemiddelde," vervolgt Hartmann. "Deze productiedaling is te wijten aan het afgevallen fruit dat volgens sommigen veroorzaakt wordt door het warme weer maar volgens anderen komt het door de koude winter en het vroege voorjaar."Kleinere maten 

Dit jaar begon de pluk half augustus met de rassen Bartlett en Starkrimson, die nog steeds volop verkrijgbaar zijn. "De meeste telers zijn deze week begonnen met het plukken van D'Anjou en Bosc peren. We vullen onze voorraden aan zodat we tot het vroeg voorjaar aan de vraag kunnen voldoen," legt Hartmann uit. "Bartlett en D'Anjou liggen op schema maar dit geldt waarschijnlijk niet voor Bosc. Hoewel de kwaliteit goed is, zijn de maten wat aan de kleine kant. Vanwege de koude lente en hete zomer liggen ze één tot twee maten onder die van vorig seizoen."

Hoewel de volumes conventionele peren enigszins afwijken van de ramingen geldt dit niet voor biologische peren. "Perentelers verwachten een aanzienlijke groei in het volume biologische peren, een trend die ook te zien is in de appelvolumes in deze regio en die naar verwachting ook door zal zetten," aldus Hartmann.

Sterke prijzen? 
Hoewel de prijzen bij aanvang van het seizoen gelijk waren aan die van voorgaande seizoenen, €25,60 + voor D'Anjou, Bartlett en Bosc in de maten 90 ct of groter, zal de kleinere oogst de prijzen mogelijk opdrijven. "Aangezien we rekening houden met kleinere gemiddelde maten kan dit gevolgen hebben voor de prijzen van het lagere beschikbare volume grote maten, 60 - 90 ct. Dit zijn de maten die de meeste retailers willen. We denken dat we over een paar weken uit zullen komen rond de €17,00. De prijzen voor de maten 100 ct en kleiner zullen vergelijkbaar zijn met die van voorgaande seizoenen. 

Overlap Californië
Aangezien er in Californië ook nog steeds voorraden Bartlett en Bosc zijn, is er een overlap met de regio Washington. Deze zal de komende weken echter verdwijnen. Over een paar weken zullen de meeste peren in Washington geplukt zijn en krijgen we een beter beeld van het productievolume, de percentages van de diverse rassen en gemiddelde maten," vertelt Hartmann tot besluit. 

 
Voor meer informatie:
Randy Hartmann
Pacificpro, Inc.
+1 425 885 7200
[email protected]
www.pacprosales.com

Publicatiedatum: