Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Mangoprijzen op een juist niveau"

Tholen – Op de mangomarkt heerst momenteel een positieve stemming. Volgens Sjoerd Meijer van Fruitmarket was de situatie in de afgelopen weken bij de meeste handelaren relatief oké. "De prijzen liepen wel uiteen, tussen Senegal en Brazilië zat soms tot drie euro verschil. Voor mango's uit Senegal lagen de prijzen aan de lage kant. Israël en Brazilië staken daar ver bovenuit."

Juist niveau

Momenteel zijn de prijzen op juist niveau volgens de handelaar. "We hebben nu Braziliaanse Palmer, Kent uit Israël en binnenkort komende Osteen uit Spanje weer. De prijzen liggen tussen de 7 en 7,5 euro voor Brazilië en Israël. Voor de markt is dat altijd het beste als de prijs rond die koers schommelt."

Hij verwacht dat er de komende weken weinig gaat veranderen in de marktsituatie. "Momenteel komen we niets tekort, er is geen overvloed aan mango's. De vraag neemt toe. De komende weken blijven vrij stabiel, denk ik."

Voor meer informatie:
Sjoerd Meijer
FruitMarket Agribusiness BV
Lichtenauerlaan 102-120
3062ME Rotterdam, NL
Phone: +31 10 340-0125
www.fruitmarket.nl