Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Richard Strijbis, Tovano:

"Handgekraakte Chileense noten zijn echt de crème de la crème"

Tholen - Bij Tovano in Maasdijk is de nieuwe oogst Chileense walnoten gearriveerd. "Natuurlijk hebben we ook Amerikaanse en Oost-Europese walnoten, maar met deze Chileense hebben we de kenners echt wat speciaals te bieden", vertelt Richard Strijbis. "Het unieke is dat deze Chileense walnoten nog met de hand worden gekraakt. Hoewel de Chileense teelt toeneemt en dit ook steeds meer machinaal gebeurt, omdat men aan het plafond zit van de capaciteit aan handkrakers, geeft het de noten echt iets speciaals."



"De Chileense oogst ziet er dit jaar goed uit. Het seizoen begint in april. We hebben nu de nieuwe oogst binnen gekregen en proberen dit zo lang mogelijk door te trekken. Noten zijn in deze tijd van het jaar erg geliefd. Natuurlijk gaan er veel naar de allochtone doelgroep met de Ramadan, maar de noten staan toch positief in de spotlights als gezond product. Ook de horeca en gastronomie kunnen heel goed met deze walnoten weg. Ze zijn dan iets duurder, maar dat hebben de kenners er graag voor over. Onze omzet in de Chileense walnoten groeit daarom jaarlijks", vertelt Richard.

Voor meer informatie:
Tovano
Transportweg 47
4676 LM Maasdijk
Tel.: (0174) 52 83 33
Fax: (0174) 52 80 01
info@tovano.nl
www.tovano.nl