Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drastische prijsstijging Chinese gember

"In mei is de exportprijs van gember toegenomen met bijna 30%. Veel buitenlandse klanten kunnen deze prijs niet accepteren, omdat de periode van mei tot augustus als het laagseizoen voor de gemberexport geldt. Daarom zal de prijs in buitenlandse markten stabiel blijven of naar beneden gaan," zegt Jason van Tai Lai Foods.


Stafleden die gember verwerken

"In oktober van vorig jaar was de gemberprijs nog laag. Veel exportbedrijven hebben toen hun productie binnengehouden en zo hun opslagvoorraad uitgebreid. Nu de markt zich herstelt, reageren de grote bedrijven in deze sector op verschillende manieren. Sommige bedrijven hopen nu van hun gember in opslag af te komen en winst te behalen. De hoge prijzen hebben echter invloed op het omzetvolume."


Stafleden tijdens de gemberteelt

"Aan de andere kant zijn er ook Chinese telers en speculanten die denken dat de gemberprijs nog verder toe kan nemen. Daarom houden zijn nog steeds hun voorraad vast, zodat ze kunnen wachten op een geschikt moment om hun gember op de markt te zetten. De periode van juni tot augustus geldt als een traag seizoen voor de gemberexport. Daarom zal de exportprijs of gelijk blijven of juist afnemen. Nu er vandaag de dag sprake is van een compleet andere situatie, kunnen we niet zeggen hoe de markt zich in de toekomst zal ontwikkelen. Het zal afhangen van de promotie van speculanten en van de vraag en aanbod op de markt."

Jason
Tai Lai Foods
www.tailaifoods.com
Phone: +86 536 4888 118
Fax: +86 536 4888 778
Email: Jason@tailaifoods.com
Publicatiedatum: