Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Export van Chinese lychees gaat toenemen

"Dankzij de goede weersomstandigheden van dit seizoen is de opbrengst van lychees in het hele land jaar op jaar toegenomen met zo'n 20% tot 30%. De kwaliteit is over het algemeen goed en de prijs is iets lager dan die van vorig jaar," zegt Ms Chen van Fuyi Food.


Stafleden plukken lychees op de plantage


De lycheeplantage in Fuyi in het zuiden van Hainan

"Fuyi koopt lychees van hoge kwaliteit in bij alle grote teeltgebieden in China. Deze worden vervolgens geƫxporteerd naar markten als de VS, Canada en de EU. Ons exportseizoen begon aan het einde van april en zal doorlopen tot het midden van juli. Hoewel de totale productie van heel China is toegenomen met 20% tot 30%, is het aantal lychees dat geschikt is voor export naar Noord-Amerika en Europa minder hard toegenomen. Ik verwacht dat dit exportvolume met maximaal 10% toe zal nemen."

Lychees aan bomen

"Er is onvermijdelijk een verschil in exportprijzen bij verschillende periodes. Aan het begin van het seizoen was de prijs bijna hetzelfde als die van vorig jaar. Sinds het begin van mei is echter de exportprijs ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 10% tot 20% gedaald. Vanaf juni is de prijs nog meer afgenomen."


De plantage van het bedrijf

"De lychees die wij exporteren komen voor een deel van onze eigen plantage in Hainan. We kunnen daar over het gehele productieproces strikte technische controle uitvoeren. In de afgelopen jaren zijn Chinese lychees erg populair geworden in buitenlandse markten. Ze hebben daar een stabiel marktaandeel ingenomen. De belangrijkste reden hiervoor is dat onze lychees in vergelijking met die van andere landen een scherpe prijs en een goede kwaliteit hebben."

Ivy Chen
Foshan Fuyi Food Co.,Ltd
Telephone: +86 757 8862 1033
Fax: +86 757 8862 2203


Publicatiedatum: