Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Christiaan van Ravenswaaij:

"Goede markt voor mango's uit Ivoorkust"

Tholen - Bij Van Ravenwaaij ging het Ivoriaanse mangoseizoen vorige maand al van start met de eerste luchtmango's en deze week zullen ook de eerste boten met Kent Mango's uit Ivoorkust arriveren. "De markt is nog altijd leeg. De kwaliteit van de mango's is goed en wordt alleen maar beter. Prijzen liggen voor deze week op een mooi niveau tussen de 7,50 en 9 euro", vertelt Christiaan van Ravenswaaij.



Synchroon met de zeevracht zullen er de komende weken ook nog regelmatig binnenkomsten zijn van mango's 'by air'. "In de weken 18 en 19 zal het volume van bootmango's op normaal niveau liggen, maar in de weken 20 en 21 neemt het aanbod alweer af. Dan is het Ivoriaanse seizoen alweer ten einde en zijn de andere West-Afrikaanse landen aan de beurt", vertelt Christiaan.



Volgens de importeur onderscheiden de mango's uit Ivoorkust zich doordat er nauwelijks gewasbeschermingsmiddelen worden gebruikt. "Dat maakt het tot een naturel product met een prima smaak, zeker voor de variƫteit Kent." Van Ravenswaaij verkoopt de mango's hoofdzakelijk op de Nederlandse en Duitse markt. "We zijn vol vertrouwen voor het vervolg van het seizoen."



Voor meer informatie:
Van Ravenswaaij
Tel: 0318-546474
Christiaan@ravenswaaij.nl